Galaxy S6, Xperia Z4 ve fazlası geliyor!

Galaxy S6, Xperia Z4, HTC One (M9) ve fazlası... İşte MWC 2015'te patlaması muhtemel bombalar!

Galaxy S6, Xperia Z4 geliyor!

Mobil dünyası için en önemli etkinlik, muhtemelen MWC. Geçen senenin Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung Galaxy S5 ve Sony Xperia Z2 ile tanışmış, bunların yanında birçok tablet ve akıllı saati ilk kez görmüştük. MWC 2015'in de en az geçen seneki kadar büyük bir etkinlik olması bekleniyor.

MWC 2015'te Samsung Galaxy S6 gibi önemli cihazlarla tanışmamız olası. İşte Şubat ayında düzenlenecek olan etkinlikten beklenenler, görmek istediklerimiz.

İkinci nesil akıllı saatler

Aslında akıllı saatlerin en az üçüncü nesline ulaşmış durumdayız, ancak Android Wear'ın birinci neslinde olduğumuz kesin. Şimdiye kadar ortaya çıkan saatler iyi olsalar da geliştirilecek alanlar var.

Peki ne bekliyoruz, beklemeliyiz? Gerçek bir saate benzeyen saatleri memnuniyeGerçek bir saate benzeyen saatleri memnuniyetle karşılayacağız. Moto 360 ve LG G Watch R gibi dairesel tasarımların, daha ince çerçevelerle ve gövdelerle birleşmesini umuyoruz. Daha iyi bir pil ömrü de iyi olurdu, ancak artan çözünürlük ve güç gereksinimi dolayısıyla bunun olacağını sanmıyoruz

HTC One M9 ve diğerleri

HTC One M9 ve diğerleri

HTC One M9

HTC One M9'un MWC'de ortaya çıkma ihtimali düşük, ancak yine de kesin bir şey söylemek zor. One M9 geldiğinde daha iyi bir kamerayla gelmesini ummaktayız. Su geçirmezlik, daha yüksek teknik özellikler, elbette beklentilerimiz arasında.

Sony Xperia Z4

Xperia Z2'yle bu seneki MWC'de tanışmıştık, bu yüzden Sony Xperia Z4'ün MWC 2015'te ortaya çıkmasını bekliyoruz. Telefon hakkında henüz pek bilgimiz yok, ancak QHD ekran, düşük ışıkta daha iyi kamera konferansı, çalışan bir 4K video kaydı işlevi, dileklerimiz arasında.

Yeni bir Lumia amiral gemisi

Microsoft, Lumia 830'u "uygun fiyatlı amiral gemisi" olarak adlandırsa da telefon, aslında orta seviye bir cihaz. Lumia 930 Temmuz'da tanıtılmış olsa da yeni bir amiral gemisine ihtiyaç var.

İster kamerasıyla ortalığı silip süpüren Lumia 1030 olsun ister yüksek performanslı bir Lumia 940, yeni bir şeyler görmek istediğimizden eminiz.

Microsoft'tan giyilebilir teknolojiler ve fazlası

Microsoft'tan giyilebilir teknolojiler ve fazlası

Microsoft'tan giyilebilir teknolojiler

Microsoft'un yeni giyilebilir teknolojisi hakkında bir süredir dedikodu yapılmakta. Ancak yeni cihazın bir saat mi, yoksa bilek bandı mı olacağı bilinmiyor. Android, iOS ve Windows Phone'u aynı anda destekleyeceği söylenen cihaz nasıl olursa olsun, bizi heyecanlandırıyor.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z2 Tablet, Apple'ın iPad'i haricindeki en iyi tabletlerden. Ancak MWC 2015 başladığında bir yaşında olacak. Etkinlikte Z4 Tablet'i görme ihtimalimiz var. Tabletin daha iyi bir ekranla gelmesi ise dileklerimiz arasında.

"Premium" Samsung amiral gemisi

Samsung'un Galaxy S6'yı MWC 2015'te tanıtma olasılığı hiç de az değil. Galaxy Alpha ve Galaxy Note 4'ün ardından Galaxy S6'nın en azından metal çerçeveyle gelmesini bekliyoruz. Bunun yanında ekranda, işlemci gücünde, kamerada ve pilde yapılacak geliştirmeler de bizi memnun edecek.

Snapdragon 810

64-bit sekiz çekirdekli Snapdragon 810'un önümüzdeki senenin telefonlarında kendine yer edinmeye başlaması bekleniyor. Bu telefonların bazılarını MWC 2015'te görebilseydik, müthiş olurdu. Yeni işlemci, 4K video akışından oyunlara, birçok geliştirme sunuyor ve bu sırada pil verimliliğini de atlamıyor. Snapdragon 810'un Snapdragon 801 ve hatta Snapdragon 805'in üzerine fark edilir geliştirmeler yapmasını ummaktayız.

5GB ve üzeri RAM'e sahip telefonlar

Android L, 64-bit olacağından 4GB'lık RAM sınırını aşan telefonlarla tanışabiliriz. Henüz 4GB RAM'e sahip bir telefonla dahi tanışmadık, ancak üreticiler MWC 2015'te bize sürpriz yapabilirler.

Gerçek bir yenilik

Telefonlar her geçen sene daha güçlü, genellikle daha büyük hale geliyorlar. Ancak özellikle her telefonun yeterli bir performans sunduğunu düşündüğümüzde bu, yeterli değil. Yeni cihazların bizi gerçekten heyecanlandırabilmesi için farklı şeyler sunmaları gerekiyor. Ancak bu farklı şeyin işe yaramayan, sadece göstermelik özelliklerden de ibaret olmaması gerekli. Bu dengeyi kurmak zor, ancak örneğin Samsung Galaxy Note Edge bunu başarmış gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları