Galaxy S6'nın bataryası kaç mAh olacak?

Samsung Galaxy S6'nın bataryası, "süper pil ömrü" bekleyenleri üzecek! Ama...

Galaxy S6'nın pili...

Her sene olduğu gibi bu sene de Samsung'un yeni Galaxy S modeli en çok konuşulan telefonlardan biri olmayı başarmış gibi görünüyor. Galaxy S6 hakkında ortaya çıkan yeni iddia ise bataryasıyla ilgili. Telefonun daha ince olması için bazı özelliklerden tasarruf ettiği öne sürülen Samsung ekibinin, buna batarya ile başladığı görülüyor. Zira ortaya çıkan bu söylentiler doğruysa Galaxy S6, 2600 mAh'lik batarya ile gelecek.

Galaxy S5'te 2800 mAh'lik bir batarya vardı hatırlarsanız. Şimdi Galaxy S6'da daha küçük kapasitede bir pile yer verilmesi, telefonun pil performansını ne derece etkileyeceği düşünülüyor. Zira yeni amiralin ekran çözünürlüğü de Galaxy S5'e göre artmış durumda. Galaxy S6, 1.440 x 2.560 piksel bir ekranla gelecek.

Kapasite her şey değil

Ancak elbette bu noktada başka bir detayı daha vermek gerekiyor. Telefonun eskisine nazaran daha dar kapasiteli bir pile yer vermesi, telefonun pil performansının kötü olacağı anlamına gelmiyor. Samsung'un bu konuda yeni işlemcisi Exynos 7420'ye fazlasıyla güvendiği görülüyor. Galaxy S6'da yer alacak olan Exynos 7420'nin düşük güç tüketimi ile telefonun tek şarjla eskisine nazaran daha uzun kullanım sağlayacağı öngörülüyor. Açıkçası biz de bu iddianın doğru olup olmadığını merak ediyoruz.

Okuyucu Yorumları