Galaxy S6'nın içi gereksiz yazılımla dolu!

Galaxy S6, ilk bakışta gereksiz uygulamalardan kurtulmuş gibi görünse de, işin aslı...

Galaxy S6 dolup taşıyor!

Galaxy S6, ilk bakışta beraberinde getirdiği gereksiz yazılımların sayısını azaltmış gibi görünse de, yakından bakıldığında durumun biraz farklı olduğu ortaya çıktı. Gerçek şu ki Samsung'un yeni amiral gemisi, gereksiz yazılım sayısı konusunda geri adım atmıyor.

Galaxy S6 ve S6 Edge, başta uygulama karmaşasını azaltıyor gibi görünebilir ancak ön-yüklü uygulamaların sayısı 56'ya ulaşıyor. Bu, Galaxy S6'nın Galaxy Note 4'ü 6 uygulamayla solladığı anlamına geliyor. Ön-yüklü uygulamalar arasında bir dizi Google uygulamasının yanında Samsung'un S Voice ve S Health gibi uygulamaları ve OneDrive gibi yeni Microsoft uygulamaları bulunuyor. Bunların yanında WhatsApp, Instagram ve mobil sağlayıcıya özel uygulamalar da yüklü geliyor.

Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge'deki ön-yüklü uygulamaların kaldırılabildiğini söylese de, çoğu uygulamayı sadece "devre dışı bırakabiliyorsunuz". Bu durumda uygulamanın simgesi giriş ekranından ve uygulama listesinden kaldırılıyor, ancak uygulama telefondan tamamen silinmiyor. Yani uygulamayı kaldırdığınızda onu göz önünden kaldırmış olsanız da, depolama alanında boş yer açmamış oluyorsunuz.

TouchWiz'de elbette bazı geliştirmeler var, Samsung'un arayüzünün son sürümü daha hafif ve eskisinden daha hoş görünüyor. Samsung'un önümüze çıkan ekstraları da azaltılmış ve bazı alanlarda Android'in daha iyi hale getirildiğini bile söylemek mümkün. Bunun yanında gereksiz yazılımları devre dışı bırakma işi, eskisinden daha kolay. Ancak Galaxy S6'nın sanıldığı gibi saf Android deneyime yaklaştığını söylemek bizce pek mümkün değil.

Okuyucu Yorumları