Galaxy S7 nasıl su geçirmiyor?

Samsung, yeni Galaxy S7'nin su geçirmemesini nasıl sağladı? Cevabı, bu etkileyici videoda gizli!

Su geçirmiyor... Peki nasıl?

Samsung'un yeni telefonları Galaxy S7 ve S7 Edge, ince gövdelerine su geçirmezlik işlevini ve yüksek pil kapasitesini sıkıştırmayı başarıyor. Peki yeni amiral gemilerinin su geçirmezlik özelliği tam olarak nasıl çalışıyor?

YouTube kullanıcısı JerryRigEverything, bu sorunun cevabını vermek için Galaxy S7'sini parçalarına ayırdı. Özetlemek gerekirse Samsung, cihazın dahili bileşenlerini sudan korumak için belirli bölgelerde su sızmasını engelleyen lastikten ve contalardan faydalanmış. Bol miktarda yapıştırıcıdan da faydalanan firma, elektronik devrelerin sıvılardan veya nemden uzak kalmasını sağlamış.

Hoparlörü sudan korumak için kullanılan çözüm ise oldukça ilginç. Samsung mühendisleri, hoparlöre su sızmasını engellemek için örgü şeklindeki bir filmi hoparlör üzerine yerleştirmiş. Bu yüzey hava ve sesin geçmesine izin verirken suyun geçmesine izin vermiyor.

Tüm bu önlemlerin bir yere kadar işe yaradığını, Galaxy S7 ve S7 Edge'in 1,5 metre derinlikte 30 dakikaya kadar kalabildiğini hatırlatmakta fayda var.

Bu arada Samsung, cihazın içine suyun (veya terin, buharın vs.) girip girmediğini anlamaya yönelik etiketler de yerleştirmiş. Böylece firma telefonunuz arızalanırsa, garanti kapsamının dışına çıkıp çıkmadığınızı size söyleyebiliyor.

Okuyucu Yorumları