Galaxy S7'nin yazılımları 8GB tutuyor!

Galaxy S7'nin beraberinde gelen yazılımlar, yeni telefonunuzda size ne kadar boş alan bırakıyor?

Galaxy S7'de yine aynı sahne!

Samsung'un amiral gemileri, beraberinde getirdiği gereksiz yazılımların (bir başka deyişle bloatware) çokluğuyla tanınıyor. Yeni bir keşfe göre ise Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge, bu durumu yepyeni bir seviyeye taşıdı.

Droid Life'ın incelemelerine göre Android 6.0 Marshmallow, TouchWiz yazılımları ve diğer hizmetler, yeni aldığınız Samsung Galaxy S7'de 8.05GB yer kaplıyor. Bunun ardından size yalnızca 26GB boş alan kalıyor. Galaxy S7'nin boş alanını microSD kart yardımıyla genişletmeniz tabi ki mümkün, ancak S7 Android Marshmallow'un yeni Adoptable Storage işlevini desteklemiyor. Adoptable Storage'ın desteklenmiyor olması, microSD kartı dahili depolama alanı gibi kullanamayacağınız anlamına geliyor.

Galaxy S6'nın yazılımları 6,5GB tutarken Galaxy S6 Edge+'ta bu miktar 6,8GB ile biraz daha yüksekti. Bu sorun ilk olarak Galaxy S4'ün yazılımlarının depolama alanında 7GB yer kapladığının fark edilmesiyle gündeme gelmişti. Bu 16GB'lık bir cihazda size yalnızca 8,5GB'ın kalması demekti. Bunun ardından Samsung, sorunu Galaxy S5'te çözme sözü vermişti.

Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge'deki ön-yüklü uygulamaları microSD karta taşımanız mümkün. Droid Life'a göre bunu yaptıktan sonra microSD kartı çıkarırsanız, uygulamalar telefonda görünmüyor. Uygulamaları silmenin şimdilik tek yolu bu gibi görünüyor. Bunu yaptığınızda ise microSD kartı boşa harcamış oluyorsunuz ve onu başka bir cihaza takmanız gerekiyor.

Okuyucu Yorumları