Galeri uygulaması kaldırılacak mı?

Android'in ilk sürümlerinden beri yerinde duran bu önemli uygulama, çok yakında tarih olabilir!

Android'de büyük değişim!

Android'in program kodlarını eşelemeyi seven geliştiriciler, henüz yürürlükte olmayan bir değişikliğin ipucunu keşfettiler. İpuçları, yakın gelecekte Android'deki Galeri uygulamasının ortadan kalkabileceğini gösteriyor.

KitKat, yani Android'in en son sürümünde Galeri uygulaması yerli yerinde duruyor. Ancak Android'in kodlarındaki işaretler, onun yerini fotoğraflarınızı farklı cihazlarda daha iyi yönetmenizi sağlayacak Google+'a bırakacağını gösteriyor. Bir başka keşif ise Google'ın Kamera ve Galeri uygulamalarının APK dosyalarını Android 4.4 KitKat'la birlikte ilk kez ikiye ayırmış olması. Bunun anlamı, Google'ın Kamera uygulamasına dokunmadan Galeri uygulamasına tekmeyi çok daha kolay vurabileceği.

Galeri'nin sonunun yaklaştığını gösteren bir başka işaret daha var. KitKat'ta birçok Google uygulamasının simgesi yüksek çözünürlüklü simgelerle yenilense de Galeri uygulamasınınki aynen duruyor.

Google+'a geçiş ne işe yarayacak?

Google+, fotoğraflarınızı otomatik olarak bulut üzerinde depolayabiliyor. Bu sadece onları yedeklemekle kalmış olmuyor, her yerden erişilebilir hale getirmiş oluyorsunuz. Bu arada SMS mesajlarınızın artık otomatik olarak Google+ Hangouts ile eşitlendiğini söyleyelim. Yine de tüm bunların bir söylenti olduğunu, Galeri uygulamasının kaldırılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmediğini hatırlatmakta fayda var. Bunun gerçek olabilmesi için, Google+ fotoğraflarının aynı zamanda yerel olarak da depolanması gerekecek. Yani şu anki Galeri ve Google+ uygulamalarının birleşmesi kaçınılmaz...

Okuyucu Yorumları