Geleceğe Dönüş'ün DeLorean'ı geri dönüyor!

Geleceğe Dönüş filmlerinin efsane aracı DeLorean DMC-12, yıllar sonra geri dönüyor!

DeLorean geri dönüyor!

Paslanmaz çelik yapısı ve Geleceğe Dönüş film serisi ile ünlü olan DeLorean DMC-12, erken 80'lerden beri ilk yeni üretim hattına kavuşuyor. Önümüzdeki yıl başlamak üzere, tahmini 300 yeni DMC-12, DeLorean Motor Company'nin Humble, Teksas'taki kendi fabrikasında üretilecek.

Üretim, 2015 yılında yürürlüğe giren ve sınırlı sayıda olması şartı ile küçük araç üreticilerine araba üretme konusunda destek sağlayan bir kanun sayesinde mümkün hale geldi. Daha önce küçük üreticilerin, sınırlı sayıda araç üretmelerine izin verilmiyordu.

DeLorean yöneticisi Stephen Wynne, bu durumun kendileri için büyük bir değişim yarattığını söylüyor. Wynne, motorun günümüz standartlarına uymak için yenileceği ancak kanat tarzı kapıların ve metal gövdenin değiştirilmeyeceği sözünü veriyor. DeLorean, daha önce yeni araç üretemiyordu ancak eski araçları yenileyerek satışa sunuyordu.

Her ne kadar Wynne'ın kendi mağazasındaki yenilenmiş antika DeLorean'lar 55.000 dolara yakın fiyatlara ulaşsa da, Wynne'ın tahminine göre bu sınırlı üretim ile ortaya çıkacak olan yeni araçların fiyat etiketinin 100.000 dolar civarında olması mümkün. Tabii ki bu etiketi etkileyecek en önemli şey, kullanılan motor olacak...

Okuyucu Yorumları