Geleceğin kılıfları korumaktan öteye geçecek!

Geliştirilmekte olan bu telefon kılıfı, kılıflara bakış açınızı kökten değiştirecek!

İşte geleceğin cep kılıfı!

Telefonunuzu kılıfla kullanmayı sevmiyorsanız, ikinci bir ekran olarak kullanabildiğiniz bu kılıf fikrinizi değiştirebilir. Ekran alanı, telefonlarımızda en çok önem verdiğimiz özelliklerden biri olduğuna göre kılıfta saklanan bir ek ekranın sanırız kimseye zararı olmayacak.

Microsoft ve University of Applied Sciences Upper Austria ortaklığıyla geliştirilen kılıf, telefonunuzla yeni etkileşim yollarının önünü açıyor. Örneğin harita uygulamasında haritaya yaklaşmak için kılıfın köşesini kıvırmanız yeterli oluyor. Kılıf içerisindeki piezoelektrik devre, dokunmaları, sıkmaları, kılıfı tam olarak nasıl büktüğünüzü algılayabiliyor. Tüm bu hareketler, uygulamalarda çeşitli kısayollara dönüştürülebiliyor; böylece uygulama içerisinde daha hızlı dolaşabiliyorsunuz.

Kılıfın üzerindeki düşük güç tüketimli e-ink ekran, telefonunuzun ekranına ek bir ekran olarak kullanılabiliyor. Örneğin kopyaladığınız içerikler, yapıştırma işlemini kolaylaştırmak amacıyla sol tarafta bir süre görüntüleniyor. Veya sol tarafta yol tarifine bakarken telefonunuzu kullanarak epostalarınıza cevap verebiliyorsunuz.

Mayıs'ta Computer-Human Interaction konferansında gösterilecek olan FlipCase, şimdilik sadece bir araştırma projesi. Ancak teknoloji zamanla telefonlarımıza ulaşarak onların kullanımını daha da kolaylaştırabilir.

Okuyucu Yorumları