Gelecek Maker'larla güzel olacak

İstanbul dolayısıyla da Türkiye ilk kez bir Mini Maker Faire etkinliğine sahne oldu.

"Maker Hareketi" tam gaz!

"Herkes bir şeyler üretebilir/üretmelidir" mottosu ile yola çıkan ve tüm dünyada büyük ilgi gören Maker Hareketi, ülkemizdeki lansmanının ardından GelecekHane koordinasyonunda ses getirecek ilk etkinliğini Turkcell'in ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Turkcell'in Teknoloji Zirvesi paralelinde düzenlenen "Mini Maker Faire" etkinliği iki gün boyunca yoğun ilgi gördü. 10.000'in üzerinde ziyaretçiye ulaşan organizasyon kapsamında 111 ilginç proje ve icat sergilenirken, yerli ve yabancı maker'lar katılımcılara projeleri hakkında bilgi verdi ve onlarla çalıştaylar düzenlendi.

İstanbul dolayısıyla da Türkiye ilk kez bir Mini Maker Faire etkinliğine sahne oldu. "Maker Faire" maker'ların şöleni, kutlaması, panayırı anlamına geliyor. Bol bol eğlence, acayip icatlar, işe yarayan ve hiç bir işe yaramayan acayip makineler, programlar, gösteriler iki gün boyunca İstanbullular'la buluştu.

İzmir Fen Lisesi, Alman Lisesi, Bilkent Üniversitesi gibi Türkiye'nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencilerinin, sektör liderlerinin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda, ALKEV, Şişli Terakki Lisesi, Cumhuriyet Koleji, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Koleji gibi pek çok okul projelerini sergileme imkânı buldu.

111 ilginç proje-icat kamuoyuyla paylaşıldığı etkinlikte 150'den fazla maker, yani üretken ve yaratıcı insan çalışmalarını sergiledi. Aynı zamanda iki gün boyunca gerçekleştirilen 'Maker ve Eğitim', 'Maker ve Hukuk', 'Maker ve Siyaset ve Toplum' konulu panellerde, konuyla ilgili birbirinden değerli konuşmacılar, deneyimlerini ve görüşlerini paylaştı.

Okuyucu Yorumları