George Martin'den Sony'ye "korkak" suçlaması!

Sony erteledi; sinemalar istemedi. Ama büyük olaylara neden olan filmi yayınlamak isteyen biri var!

Sony'ye "korkak" suçlaması!

Sony'nin maruz kaldığı saldırılar ve tehditlerin ardından hacker'ların isteğini kabul ederek The Interview'ı "şimdilik" gösterime sokmama kararı, bazı kesimlerden tepki alıyor. Hatta Game of Thrones - Taht Oyunları'nın yazarı George R.R. Martin, bu duruma o kadar sinirlenmiş ki, filmi kendi sinema salonunda yayınlamak istediğini açıkladı.

Martin, SantaFe, New Mexico'daki Jean Cocteau Sineması'nın sahibi. Ünlü isim ayrıca, blog'unda Sony'nin "yan çizdiğini" ve filmin yayınlanmamasının "inanılmaz bir firma korkaklığı" olduğunu söylüyor.

Martin aynı zamanda South Park ekibinin kukla bir Kim Jong'u gösterdiği Team America: World Police filmini de yayınlamak istemişti ancak Paramount da bu filmin yayınlanmasına izin vermedi. Martin'in konu hakkındaki yazısı ise şöyle oldu: "Bu adamların Charlie Chaplin'in The Great Dictator'ının yapıldığı zamanlarda ortada olmamalı iyi olmuş. Eğer Kim Jong-Un onları korkutuyorsa, Adolf Hitler - kibar hali ile yazmamız gerekirse - altlarına yapmalarına sebep olurdu."

Tabii ki bütün bu seslerin azalmasının ardından The Interview'ın tekrar yayınlanması olasılığı bulunuyor. Sonuç olarak bu film, herhangi bir filmin istediğinden daha fazla konuşulur hale gelmiş durumda; üstelik bir reklam parası ödemeden ve yayınlanmadan... Yine de bizce, insan hayatı söz konusu olduğu düşünüldüğünde, Sony'nin bu filmi yayınlamama kararı oldukça anlaşılır görünüyor...

Okuyucu Yorumları