Gerçeğe dönüşmeyen 5 Apple dedikodusu!

Apple hakkında ortaya atılan, asla gerçek olmayan en saçma 5 dedikodu...

En saçma Apple dedikoduları!

Apple, aptalca iddiaları mıknatıs gibi üzerine çeken bir firma. Yıllar içinde Apple'ın üretebileceği ürünler ve hizmetler hakkında yüzlerce dedikodu yapıldı. Bunda firmanın genellikle ağzını sıkı tutmasının büyük payı var. Tabi ki tüm dedikodular yanlış çıkmadı; örneğin ilk iPhone'la ilgili olanlar gerçeğe dönüştü. Geriye kalanlar ise hiçbir dayanağı olmayan söylentilerdi. İşte gerçeğe dönüşmeyen 5 Apple dedikodusu.

Apple iTV

Apple'ın bir televizyon üreteceğine dair iddialar, 2008'den bu yana ortada dolaşıyor. Farklı "analistlerden" gelen iddialara göre bu televizyon, tam 55 inç ekrana ve her türlü akıllı işleve sahip olacaktı. Geçen sene Apple TV'nin güncellenmesiyle bu iddialar, bir süre dinlenmeye geçti.

Apple iRing

iRing, Apple TV dedikodularının bir parçası ancak bizce ayrı bir bölümde konuşulmayı hak ediyor. Apple HDTV söylentilerinin zirveye ulaştığı 2013'te televizyonun dokunmaya duyarlı bir yüzükle çalışacağı söylenmişti. Apple, giyilebilir teknolojilere adım atmış olsa da sihirli yüzük gerçeğe dönüşmedi.

Apple Netbook

Netbook'lar 2009'da piyasayı adeta kasıp kavuruyordu. Çinli sağlayıcılar, bir süre Apple'ın da oyuna dahil olacağını iddia ettiler. Ne de olsa "ucuz" ve "güçsüz", Apple ile sıkça anılan sözcüklerdi (!). Aslında dedikodular tamamen asılsız değildi; Apple bir sonraki sene 9,7 inç'lik ilk iPad'i piyasaya sürdü.

iPhone Nano ve uçuk satın almalar

iPhone Nano ve uçuk satın almalar

iPhone Nano

2009'da Apple'ın iPhone 4'ün yanında daha uygun fiyatlı, küçük bir iPhone tanıtacağı iddiaları doruğa ulaşmıştı. Basının da çok sevdiği iPhone Nano fikri, gerçeğe dönüşmedi. O dönemin 3,5 inç ekranlı iPhone'u müthişti ancak daha küçük ekranlı bir telefon, pek iyi bir fikir olmayacaktı. İlerleyen senelerde Apple farklı bir yol izledi ve iPhone'un ekranını önce uzattı (iPhone 5), sonra tam anlamıyla büyüttü (iPhone 6 Plus).

Uçuk satın almalar

Google, Facebook gibi firmalar diğer firmaları satın almak üzere adeta para saçarken Apple, bu konuda çok dikkatli davranıyor. Ancak yine de Apple'ın x, y ve z firmayı satın alacağı iddiaları hiç yavaşlamadı. Bunların başında Apple'ın Universal Music Group'u 6 milyar dolara satın alacağı iddiası geliyor.

Bir başka gerçeğe dönüşmeyen dedikodu, Apple'ın Twitter'ı satın alacağı iddiasıydı. Twitter'ın yaşadığı her küçük sorunda ortaya çıkan bu dedikodu gerçeğe dönüşse bile Apple'a ne gibi bir fayda sağlayacağı merak konusu.

Okuyucu Yorumları