Gerçek posta kutusuna USB saldırısı!

Posta kutunuzda şüpheli bir USB bellek bulursanız merakınızı yatıştırın, çünkü...

Posta kutusuna USB saldırısı!

Victoria, Avusturalya'da bir kişi veya grup, posta kutularına kötü amaçlı USB bellekler bırakmaktalar. Eyalet Polisi, Çarşamba günü yayınladığı açıklama ile bu USB sürücülerin "çok zararlı olduğuna inanıldığını" söyleyerek kişilerin bunları kullanmamaları konusunda uyardı.

Açıklamada belirtilene göre, USB belleklerin bilgisayarlara takılması ile beraber kurbanlar, dolandırıcı medya yayını önerileri ve diğer ciddi sorunlar ile karşılaşıyorlar. Bir Victoria polis sözcüsünün söylediğine göre USB bellekler takıldıkları bilgisayarları "mahvediyorlar."

Tabii ki bu durum, insanların posta kutuları aracılığı ile karşı karşıya kaldıkları ilk saldırı değil. Bu saldırıların belki de en ünlüsü, 2001 yılındaki şarbon saldırılarıydı ve sadece ABD'de, içerisinde şarbon sporları bulunan mektupların medya merkezlerine ve hükümet yetkililerine gönderilmesi ile beş kişi hayatını kaybetmişti.

Tabii ki bu saldırının ciddiyeti o kadar büyük değil. Bozuk bir bilgisayar ölümünüze yol açmayabilir ancak gününüzü mahvedeceği kesin.

Rastgele bir USB'yi bilgisayarınıza takmak kulağa saçma gelebilir ancak CompTIA tarafından 2015 yılında düzenlenen bir deney, bir USB bulan beş kişiden birinin bunu bilgisayarlarına taktığını göstermekte. Dahası, University of Illinois tarafından bu yıl yapılan bir araştırma, bir park alanında USB bulan kişilerin %48'inin belleği bilgisayarlarına takarak dosyaları da açtıklarını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları