Gizli iPhone kodları ile kilitli özellikleri açıyoruz!

iPhone'unuzda çevirdiğinizde gizli işlevleri etkinleştiren bu kodları biliyor muydunuz? İşte gizli iPhone kodları...

Gizli iPhone kodları!

Cep telefonlarının ilk günlerinde kullandığımız gizli kodlar, bugünkü telefonlarda halen yerini koruyor. Örneğin iPhone'da gizli kodları kullanarak gizli sorun giderme moduna geçebilir, sinyal ölçüm bilgilerini alabilir ve fazlasını yapabilirsiniz.

iPhone'da "Field Test" adlı sorun giderme moduna girmek için telefon uygulamasını açın ve *3001#12345#* kodunu tuşlayıp arayın. Bunu yaptığınızda karşınıza teknik bilgiler içeren bir dizi menü gelecek. Telefonu veya ağ altyapısını test etmeye yarayan bu seçenekler arasında bulunmayan sinyal gücü seçeneğini etkinleştirmek için şu yolu takip edin: Field Test modundayken kapatma ekranı çıkana kadar güç düğmesini basılı tutun. Bunun ardından giriş ekranı görünene kadar Home düğmesini basılı tutun. Sinyal gücü simgesinin yerini sayısal bir göstergenin aldığını göreceksiniz.

Gizli iPhone kodları ile kilitli özellikleri açıyoruz!

-40 ile -80 arasındaki değerler, sinyal gücünüzün çok iyi olduğu anlamına geliyor; bir başka deyişle sayı sıfıra ne kadar yakınsa, o kadar iyi. -110'un altına düşmeniz halinde sinyal gücü oldukça düşük demektir. Eski sinyal noktalarına geri dönmek için Field Test moduna gidin ve Home düğmesine bir kez bakarak normal bir biçimde çıkın.

Kullanabileceğiniz gizli kod bundan ibaret değil, ancak kodların kullanılabilirliği taşıyıcıya ve ülkeye göre değişebiliyor. *#06# telefonunuzun IMEI (International Mobile Station Equipment Identity) numarasını gönderirken *#33#, ses, SMS ve veri bağlantısının aktif olup olmadığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları