Gizli UFO dosyaları emrinizde!

1940 ve 50'lerden kalan gizli UFO dosyaları, artık CIA'in web sitesinde herkese açık!

Gizli UFO dosyaları emrinizde

90'lı yıllara damgasını vuran, Türkiye'de de geniş bir izleyici kitlesine kavuşan kült TV dizilerinden The X-Files (Gizli Dosyalar) 14 yıllık bir aranın ardından yeni bölümleriyle yayında. Bir mini seri olarak başlayan yeni sezon, UFO'lara "inanmak isteyen" yeni jenerasyonlar üzerinde nasıl bir etki yapar bilemiyoruz fakat yeni bölümlerin birçok kişi için bir yangının külünü yeniden yakıp geçeceği kesin.

Efsanenin geri dönüşünü selamlayanlar ise öyle görünüyor ki yalnızca sıradan hayranlardan ibaret değil. ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı; CIA, doğrudan dizinin baş karakterlerine yaptığı bir göndermeyle 1940'lar ve 50'lerdeki uzaylı araştırmaları dosyalarını halka açma kararı aldı.

CIA'in aslında daha önce de, 1978 yılında gerçekleşen Freedom of Information Act ("Bilgiye Özgürlük Eylemi") sonucunda bazı UFO dosyalarını halka açmak durumunda kaldığı biliniyor. Fakat kurum, ilk defa bütün bu dosyaları web sitesi üzerinden çevrimiçi ortamda doğrudan erişime açmış durumda. CIA'nın web sitesinde yapılan açıklamada da doğrudan diziye yapılan bir göndermeyle "bizim Gizli Dosyalar'ımıza bir göz atın" deniyor. Dizideki Ajan Fox Mulder'ın uzaylıların varlığına dair duyduğu inanca ve Ajan Dana Scully'nin her zaman şüpheci oluşuna da atıfta bulunularak, her iki bakış açısıyla bağlantılı dosyalara işaret ediliyor.

Okuyucu Yorumları