GM, Sidecar ile Uber'e rakip oluyor!

Otomotiv devi, son satın alma hamlesi ile internetin popüler hizmetine rakip oluyor!

Büyük rekabet başlıyor!

General Motors, Uber'e rakip olma konusunda oldukça kararlı gözüküyor ve bu amaçla, Uber'in en büyük rakibi Sidecar'ı satın almış durumda. 2011 yılında Lyft ve Uber pazara girmeden önce çalışmaya başlayan Sidecar, 2015 Aralık tarihinde faaliyetlerine ara vermişti.

Bloomberg'in söylediğine göre satın alma 30 milyon dolara yakın bir fiyata gerçekleşti ve Sidecar'ın çoğu varlığını içeriyor. TechCrunch'ın haberine göre bir GM sözcüsü, Sidecar'ın çalışanlarının büyük bir kısmının GM kadrosuna katıldığını ve Sidecar'ın varlıklarının önemli bir kısmının alındığını doğruladı.

Aslında bu satın alma, GM'in araç paylaşımı pazarına gösterdiği ilk ilgi değil. Otomobil üreticisi, bu yılın erken dönemlerinde de Lyft'e 500 milyon dolar yatırım yapmıştı. Bu yatırımın içerisinde, Lyft sürücüleri için "kısa dönemli" araç kiralanabilecek kiralama noktaları ve otonom araçlar için bir ağ kurmak da bulunuyor.

Sidecar çalışmaları olduğu gibi devam mı edecek yoksa Sidecar'ın teknolojileri kendi araç paylaşım ve otonom sürüş projelerinde mi kullanılacak? GM'in Sidecar teknolojilerini nasıl kullanacağı tam olarak belli değil. Ne olursa olsun, tek bir şeyin belli olduğu söylenebilir: Yaptığı yatırımlarla beraber GM, Uber'e ciddi bir rakip olmayı başaracak gibi görünüyor...

Okuyucu Yorumları