Gmail'e dev "sekme" yeniliği!

Gmail'in geçtiğimiz günlerde bize göz kırpan yeniliği, tam anlamıyla ortaya çıktı! İşte yeni Gmail!

Gmail'e dev yenilik!

Google, e-posta hesabınızın daha temiz görünmesini sağlayacak Gmail yeniliklerini bugünden itibaren kullanıma sunmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde kısmen sızan değişikliklerin amacı, toplu e-postaları sekmeler yoluyla ayırarak gereksiz kalabalığı ortadan kaldırmak.

Google, yaklaşık 3 sene önce duyurduğu Öncelikli E-postalar işleviyle Gmail gelen kutumuzu düzene sokmak istemişti, ancak o günden bu yana çok şey değişmedi. Yeni tasarım değişikliği ise mesajları 5 sekmeye ayırıyor. Mesajlarınız kategorilere ayrılıyor, bu sayede onların arasında dolaşmanız daha kolay bir hale geliyor.

Yenilenen Gmail, e-postaları "önem sırasına" göre dizen yeni ana sekmesinin yanında şu sekmeleri sunuyor:

  • Facebook, Google+, Twitter gibi sosyal hizmetlerden gelen e-postaları listeleyen sosyal sekme,
  • Groupon, LivingSocial gibi promosyonları gösteren bir sekme,
  • Onaylar, alındı bildirimleri, faturalar gibi e-postaların gösterildiği bir sekme,
  • Forumlardan, tartışma panolarından ve e-posta listelerinden gelen e-postaların listelendiği bir sekme.

Yeni kullanıcılar, sosyal ve promosyon sekmelerini varsayılan olarak görecekler. Masaüstü ve Android uygulamasında gösterilen sekmeler, henüz iOS'ta bulunmuyor. Google'a göre Gmail for Android 4.0+ ve Gmail'in iPhone, iPad uygulamaları, diğer sekmeleri de gösteriyor.

Yenilenen Gmail'in masaüstü, Android ve iOS sürümleri, önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıma sunulacak. Google, yeniliği erkenden denemek isteyenlere Gmail'in Gelen Kutusu ayarlarını arada bir kontrol etmelerini öneriyor.

Okuyucu Yorumları