Gold Grubu'nun 4 şirketi için iflas erteleme!

Gold Teknoloji Marketleri'nin de içinde bulunduğu 4 Gold şirketi, iflas erteleme için başvurdu!

Gold Grubu'na iflas erteleme

Gold Teknoloji Marketleri'nin de içerisinde bulunduğu Gold Grubu, dört büyük şirketi için iflas erteleme istedi.

İflas erteleme, mali sıkıntıdaki şirketler için bir tür koruma tedbiri. İflas erteleme başvurusu yapan Gold Grubu'nun bu başvuruyu 4 Ocak'ta yaptığı anlaşıldı. Mahkeme ise yaklaşık bin kişinin çalıştığı grubun şirketleri için tedbir kararı verdi. Bu ara karar sonucunda Gold Grubu'nun dört şirketi, artık kayyum kontrolünde faaliyet gösterecek. Ayrıca, 5 Ocak tarihinden itibaren, şirketin mağazalarından bankalar üzerinden gelen paralara bloke konulmasının da önüne geçilmiş oldu.

Dava dosyasında yer alan belgelerde grup şirketlerinin neden mali sıkıntıya düştükleri de belirtildi. Nedenler arasında BDDK'nın kararı gereği uygulanan taksit sınırlaması, kurlardaki artış, yaz aylarında yaşanan siyasi belirsizlik ve küresel çapta yaşanan ekonomik sıkıntılar sayıldı. Dosyada yer alan bilgilere göre dört şirketin toplam borcu 390 milyon lira.

Yapılan başvuruda şirketlerin borca batık olduğu, iflas erteleme kararının verilmesi halinde faaliyetlerin sürdürülebileceği bilgisi yer aldı. İflas erteleme istenen şirketler, şöyle sıralandı: Gold Teknoloji Marketleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Metro Elektronik Dış. Tic. A.Ş., GSA Saat ve Aksesuar Ticaret Limited Şti, Trend Mağazacılık İnternet Hizmetleri Kuyumculuk ve Dış Tic. A.Ş. (hızlıal.com).

Okuyucu Yorumları