Google, ABD ile Japonya'yı okyanustan birleştirdi!

Google, ABD'den Japonya'ya kadar uzanan müthiş bir internet hattını, okyanusun dibinden geçirmeyi başardı!

Google'dan müthiş bir internet hattı!

Google, bir yandan Baloon projesi ile insanlara havadan internet taşımayı hedeflerken, elbette diğer yandan daha "normal" yolları da denemiyor değil. Google, havanın yanında denizleri de kullanıyor. Ancak bu kez ortaya çıkarttığı iş bir hayli büyük: Google, Japonya ile ABD'yi denizaltı internet kablosuyla birleştirerek bu hattı faaliyete geçirmeyi başardı.

Faster adı verilen ve Pasifik Okyanusu'nun altına döşenen bu denizaltı internet kablosu projesi, 2014 Ağustos'ta ilk kez duyurulmuştu. 9.000 kilometre uzunluğunda olan ve ABD Oregon'dan Japonya'da Chiba ile Mia noktaları arasına çekilen hat, elbette tek başına Google tarafından yapılmadı. Google, Global Transit, China Telecom Global, Singtel, China Mobile International ve NEC ile yapılan işbirlikleri neticesinde hayata geçirilen proje, saniyede tam 60 terabit hıza erişme imkanı sağlayacak.

Bu proje elbette Google'ın ilk denizaltı internet projesi değil. Daha önce Amerika'dan Güney Amerika'ya, Japonya'dan Asya'nın diğer bölgelerine de benzer projeler geliştiren Google, yine de bu projesiyle şu ana kadar en uzun mesafeyi kat ediyor. Elbette Baloon Projesi'ne kadar...

Okuyucu Yorumları