Google, Android N güncellemelerine başladı!

Google, sıradaki işletim sistemi sürümü Android N için uygulamalarına "ayar vermeye" başladı bile!

Android N hızlı başladı!

Google'ın mobil işletim sistemi Android'in sıradaki sürümü Android N henüz genel kullanıma sunulmasa da, geliştiricilere yönelik bir ön izlemesi geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Elbette Android N'de bütün kullanıcılara sunulana dek daha birçok değişikliğe uğrayacak. Fakat Google, henüz ön izleme aşamasında olsa da, Android N üzerinden mobil uygulamalarını güncellemeye başladı.

Örneğin, Hangouts'un yepyeni bir sürümü şimdiden kullanıma sunuldu. Yeni sürümde bildirimler ve hızlı cevap verme özellikleri gibi yeni destekler mevcut. Bu değişikliklerle artık bildirimler üzerinden düzenlemeler yapmak çok daha kolay olacak.

Hangouts'un yanında Gmail, Google Maps ve Google Photos gibi uygulamaların da benzer geliştirmeler almaları bekleniyor. Bununla birlikte üçüncü parti uygulama geliştiricileri de kendi kodlarına ayar vermekle meşgul olacaklar.

Diğer yandan henüz adı konulmamış birçok Android N yeniliğinin de yolda olduğunu şimdiden söyleyebiliriz. Şimdilik bu yenilikler arasında gelişmiş bildirim desteği ve batarya ömrünün yanında çalışan uygulamaların yan yana açılmasını sağlayan yeni bir çoklu pencere modu kesinleşenler arasında.

Okuyucu Yorumları