Google, Android'in WebView'unu öldürdü!

Google, eski de olsa çoğu Android kullanıcısının sahip olduğu bu işleve verdiği desteğini kesti!

Google onu da "öldürdü!"

Google, Android'deki ilk web tarayıcısı olan WebView'a verdiği resmi desteği sonlandırıyor. Chrome'dan önce Android'li telefonlarda kullanılan tarayıcı, bir süre Chrome'la birlikte sunulmuştu.

The Register'ın haberine göre Google'ın duyurusu, Android 4.3 ve daha önceki sürümleri kullananlar için geçerli. Android 4.4 ve üzerinde ise Chromium tabanlı, daha yeni bir WebView kullanılıyor. Son rakamlar, Android kullanıcılarının sadece yüzde 39'unun KitKat ve Lollipop'u kullandığını göstermişti. Bu, değişikliğin Android kullanıcılarının yüzde 60'ını etkileyebileceğini gösteriyor.

Tarayıcının artık desteklenmemesi, hackler'ın ondaki açıkları bulup telefonunuza girmeyi denemeleri anlamına gelebilir. Bu yüzden yazılımlarınızı güncel tutmak, sahip olmamız gereken iyi bir alışkanlık. Tüm bunların anlamı, güvenliğinizden emin olmak için muhtemelen Android sürümünüzü yükseltmeniz veya daha güncel bir tarayıcıya geçiş yapmanız gerekeceği.

Bununla birlikte bazı güvenlik araştırmacılarına göre WebView desteğinin ortadan kalkması, güvenlik açısından fark oluşturmayacak çünkü tehditlerin çoğu, sahte uygulama yüklemelerinden kaynaklanıyor.

Okuyucu Yorumları