Google, Android'deki yeni açık hakkında uyard

Android'deki root erişimle ilgili yeni bir açık daha ortaya çıktı; Google kullanıcıları uyardı!

Google'dan Android uyarısı!

Bir işletim sistemi üzerinde tam kontrol sağlamak için bir açığı kullanma yöntemi olan 'rooting' özellikle Android platformunun temel işlevlerinden birisi. Fakat söz konusu yöntem aynı zamanda kötü amaçlar için saldırganlar tarafından da kullanılıyor. Teknoloji devi Google, işte tam da bu soruna yönelik bir ders kitabı örneği yayınladı.

Firmanın yayınladığı uyarı niteliğindeki bu örnekte Android'in; uygulamalara root erişimi için izin veren Linux tabanlı çekirdeğindeki bir güvenlik açığına işaret ediliyor. Söz konusu erişim sayesinde davetsiz misafirler cihazınız üzerinde serbestçe hakimiyet kurabiliyor.

Fakat telaş yapmaya gerek yok. Zira bu sorunla ilgili düzeltemeler, en azından bazı kullanıcılar için hızlı bir biçimde geliyor. Android'in AOSP sürümünü kullanıyorsanız, bununla ilgili bir yamayı hemen yükleyebilirsiniz. Diğer sürümleri kullanıyorsanız biraz daha beklemeniz gerekiyor.

Diğer yandan Google'ın 2 Nisan'da yayınlayacağı bir sonraki aylık güvenlik güncellemesine de az kaldığını hatırlatalım...

Okuyucu Yorumları