Google+ artık yabancı dilleri çevirecek

Google'ın sesizce büyüyen sosyal ağı, çoğumuzun bir sıkıntısını daha ortadan kaldıracak!

Google+'a yeni yetenek!

Google, işlerin pek yolunda gitmediği sosyal ağ servisi Google+ için, tek tıkla "çeviri" hizmetini devreye soktu. Böylece kullanıcılar, kendi dilinde olmayan yorum ve metinelri, üzerine tıklayarak kolayca kendi dillerine çevirebilecekler.

Google geçen yıl bu işlem için bir Chrome eklentisi çıkarmıştı ve sadece eklentiyi kuran Chrome kullanıcıları çeviriyi yapabiliyordu. Ancak Google şimdi bu hizmeti Google+'ya entegre etti ve bir eklenti olmadan kolayca kullanılacak hale soktu. Google+'nın yeni yetenekli versiyonu için mobil uygulama da yakında güncellenecek.

Google+ çeviri servisi elbette Google'ın çeviri hizmeti Google Translate tarafından sağlanıyor. Dolayısıyla, Google Translate'de ortaya çıkan çeviri sorunları, Google+ için de sorun oluşturmaya devam edecek. Türkçe'de tek tek kelimelerin çevirisi isabetliyken, cümle çevirilerinde sorun çıktığını hatırlatalım.

Google ayrıca, Google+ için üçüncü parti geliştiricilerin uygulamalar geliştirmesine de izin vermeye başladı. Böylece iki yıldır pek yolunda gitmeyen Google+ servisinin, bundan sonra gelişminin hızlanacağı tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları