Google bekleneni yapamadı; ama...

Google bu kez beklentileri gerçeğe dönüştüremedi ama görüntü o kadar da kötü değil!

Beklenen olmadı; ama...

Google bu yıl analistlerin beklediğini gerçekleştiremedi; kullanıcıların reklamlara tıkladıkları zaman elde ettiği gelir düşmüş durumda. Ancak buna rağmen Google'ın büyümesi sürüyor.

Eylül 30 tarihi itibarı ile biten çeyrekteki gelir, 16.52 milyar dolar olarak açıklandı. Analistlerin bu çeyrek için tahminleri ise 16.57 milyarı göstermekteydi. Net gelir ise geçtiğimiz yılın aynı çeyreğindeki 2.97 milyar doların altına düşerek 2.81 milyar dolara geriledi.

Firmanın hisse başına geliri 6.35 dolar ile beklenen 6.53 doların altında kalırken geçtiğimiz yılın 5.63 dolar değerinin üstüne çıkmayı başardı.

Rapora rağmen firmanın CFO'su Patrick Pichette haberleri "bir başka güçlü performans" olarak yorumladı. "Reklam ve yeni çıkan işler alanlarındaki büyümemiz hakkında heyecanlıyız."

Ancak Google, geleneksel olarak masaüstü reklam sektörüne göre daha az karlı olan mobil ürünlerdeki reklamlar konusunda bazı sıkıntılar yaşamakta. Google masaüstü ve mobil reklam gelirlerini ayırmıyor ancak "cost-per-click" tablolarındaki düşüşler mobil alanının suçu olarak gösteriliyor.

Okuyucu Yorumları