Google, bu kez Apple'ın yanında!

Apple ile çoğu zaman karşı karşıya gelen Google, bu kez, bu önemli onuda rakibine arka çıktı!

Google'dan Apple'a destek!

Apple'ın kullanıcılarının bilgilerini devlet yetkilileriyle paylaşma talebi konusunda FBI'la yaşadığı anlaşmazlığa Google CEO'su Sundar Pichai de dahil oldu. Pichai geçtiğimiz gün Twitter'da yaptığı yorumlarda Apple CEO'su Tim Cook'a atıfta bulunarak "firmaları bu tarz hack'lere zorlamanın kullanıcılara verdikleri gizlilik taahhüdünden ödün vermek anlamına gelebileceğini" ifade etti.

Kanun uygulayıcıları ve istihbarat teşikilatlarının "kamu düzenini suç ve terörizme karşı korumak için önemli zorluklarla karşılaştığının" farkında olduğunu belirten Pichai, Google'ın kullanıcıların bilgilerini güvende tutmak adına güvenli ürünler geliştirdiğini fakat "geçerli yasal emirler" doğrultusunda bazı verileri paylaşabildiğini ifade etti.

Google CEO'su yine de firmalardan müşterilerinin cihazlarına ve verilerine bir hack gerçekleştirmelerinin ise tamamen farklı bir konu olduğunu da sözlerine ekledi. Pichai'ye göre FBI'ın geçtiğimiz yıl San Bernardino'da gerçekleşen terörist saldırıyı yapan tetikçilerden birinin kullandığı iPhone'a erişim için Apple'dan özel bir iOS "arka kapısı" talep etmesi bu doğrultuda ileride büyük sorunlara neden olma potansiyeli taşıyor.

Okuyucu Yorumları