Google Chrome'a RSS desteği kazandırın

Google Chrome RSS desteğine sahip değil. Ama CHIP Online Google tarayıcısına bu desteği sağlıyor...

Chrome'a RSS desteği!

Google'ın tarayıcısı Chrome kısa sürede beğeni kazanmış olsa da, halen önemli eksiklere sahip. Bu eksiklerin başında ise, hiç kuşkusuz RSS desteği geliyor.

Google Chrome'a RSS desteğini eklememiş olabilir; ama bu durum Chrome ile RSS'leri takip edemeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Sadece birkaç küçük adımda siz de Chrome'a RSS desteği ekleyebilirsiniz.

Öncelikle bu adrese tıklayın. Açılan sayfada Auto detect-RSS bağlantısını göreceksiniz. Bu bağlantıya sol fare tuşuyla tıklayın; tuşu bırakmadan bağlantıyı araç çubuğundaki Diğer yer imleri bölümüne sürükleyin ve tuşu bırakın. Bu sayede yer imlerine Auto detect-RSS isimli bir satır eklemiş olacaksınız.

Şimdi sıra geldi RSS'leri nasıl takip edeceğinize. Örnek olarak CHIP Online'ın RSS'lerine göz atalım: CHIP Online tarayıcınızda açıkken Diğer yer imleri'ne tıklayın ve Auto detect-RSS bağlantısını seçin. Kısa bir yüklemenin ardından CHIP Online RSS'ine ulaşacaksınız...

Son adım: RSS bağlantıları kaydetmek

Son adım: RSS bağlantıları kaydetmek
Chrome altında RSS'leri bu şekilde takip edeceksiniz.

CHIP Online RSS'lerinin görüntülendiği ekranın adresi "http://feeds.ramisp.org/preview.php?utf=y&src=http://servis.chip.com.tr/chiponline.xml" gibi bir adres olacak. Son adımda bu adresi de yer imlerine eklemeniz gerekiyor. Adres çubuğunun başındaki yıldız simgesine tıklayın ve açılan küçük kutuya, örneğin "CHIP Online RSS" adını girin. Hemen altındaki Klasör menüsünden de Başka bir klasör seçin'e tıklayın. Yeni bir pencere açılacak. Yeni klasör düğmesine basın, açılan yeni klasöre RSS adını verin ve Tamam'a basın. Böylece CHIP Online RSS'lerini RSS klasörüne eklemiş oldunuz. Bundan sonra dilediğiniz zaman RSS klasöründeki CHIP Online RSS bağlantısına tıklayabilir ve RSS'leri takip edebilirsiniz.

Unutmayın; bu işlemi RSS desteği sunan her site için uygulamanız mümkün. Aynı şekilde siteyi açıp Auto-detect RSS bağlantısına tıklayacak ve açılan sayfayı RSS klasörüne ekleyeceksiniz. Bu şekilde Chrome ile RSS takibi yapmaya hemen başlayabilirsiniz.

CHIP Online yorumu:
Bahsettiğimiz yöntem elbette ki standart bir RSS okuyucu kadar kullanışlı değil. Ancak hiçbir şekilde RSS desteği sunmayan Chrome ile RSS'leri takip etmek isteyenler için iyi bir alternatif olduğunu düşünüyoruz...

Okuyucu Yorumları