Google Chrome liderliğe çok yakın!

Edge ve Internet Explorer'ın yaşadığı tarihi düşüş, Chrome'u birinciliğe ilk kez bu kadar yanaştırdı

Chrome, IE'nin ensesinde!

Yeni bir rapora göre, Microsoft'un mevcut web tarayıcılarının kullanıcı sayısında çarpıcı bir düşüş yaşanıyor. Söz konusu veriler, bu azalmanın böyle devam etmesi halinde Mayıs itibariyle Microsoft'un tarayıcılarının zirveyi Google Chrome'a kaptıracağına işaret ediyor.

Net Applications'ın yayınladığı veriler Internet Explorer'ın çeşitli sürümleri ve Edge'in iki sürümü, Şubat ayında toplamda yüzde 2.1 oranında kullanıcı kaybetti. Söz konusu azalma firmanın bu alanda 11 yıldan beri yaşadığı en büyük kullanıcı kaybı anlamına geliyor.

Buna göre Internet Explorer ve Edge'in geçtiğimiz ay kullanılan tüm tarayıcılardaki payı yüzde 44.8 olarak belirlendi. Söz konusu oran bir yıl önce yüzde 57.4'tü.

Diğer yandan Chrome, kullanıcı oranı açısından Şubat ayını yüzde 36.6'yla kapattı. Bu da Google'ın tarayıcısının geçtiğimiz aya göre yüzde 1.5 ve 12 ay öncesine göre yüzde 11.9 oranında bir artış yakaladığını gösteriyor. Mozilla Firefox ise geçtiğimiz yıla göre yalnızca yüzde 0.003'lük bir artışla yüzde 11.7'ye ulaştı. Apple'ın Safari'si ise 0.2'lik bir artışla yüzde 4.9'a yükseldi.

Okuyucu Yorumları