Google Chrome'un gizli okuma modunu açın!

Chrome'un ayarları arasında gizli kalan bu yeni modu nasıl aktif hale getireceğinizi açıklıyoruz!

Chrome'un gizli modunu açın!

Chrome, sayfadaki birçok görseli ve video içeriklerini kapatarak, sadece metinleri gösteren okuma modunu hayata geçirme konusunda çok geç kalmıştı. Ancak nihayet, Chrome'ın okuma modunu teste başladığını gördük.

Bu mod, henüz varsayılan olarak açık değil. Ama Windows kullanıcıları, Chrome tarayıcı için oluşturacakları kısayola ekleyecekleri basit bir komutla, okuma modunu aktive edebiliyorlar.

Peki, gizli okuma moduna şu anda nasıl erişebilirsiniz? Öncelikle Chrome tarayıcının masaüstüne bir kısa yolunu koymalısınız. Daha sonra bu kısayola sağ tıklayın ve "özellikler" satırını seçin. Açılan pencereden "kısayol" sekmesine geçin. Hedef bölümünde göreceğiniz adresin sonunda, Chrome.exe yazısından ve tırnak işaretinden sonra bir boşluk bırakarak şu eklemeyi yapın:

--enable-dom-distiller

Örneğin:

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-dom-distiller

Son olarak tüm Chrome pencerelerini kapatın ve tarayıcıyı, oluşturduğunuz kısayol simgesi aracılığıyla tekrar başlatın. Artık Chrome'da bir web sayfasını gezerken, eğer okuma modunu aktif hale getirmek isterseniz, sağ üst köşedeki menü sekmesine tıklayın; menü içinde, "Sayfayı ayrıştır" (Distill page) seçeneğini seçin. Sayfa artık göz yoran kalabalıktan arındırılmış şekilde, okuma modunda görünecek.

Bu modun her sayfada çalışmadığını da söyleyelim. Örneğin CHIP Online ana sayfasında bu modu denerseniz, sağlıklı çalışmadığını göreceksiniz. Ancak herhangi bir yazıyı açıp, o sayfayı okuma moduna geçirirseniz, işte o zaman bu modun ne kadar rahat bir okuma imkanı sunduğunu siz de göreceksiniz...

Son bir hatırlatma: "Sayfayı ayrıştır" seçeneğini görebilmek için, Chrome'u her zaman oluşturduğunuz kısayol simgesi ile başlatmanız gerekiyor. Farklı bir Chrome kısayolunu kullanırsanız, bu seçeneği ayarlar arasında göremeyeceksiniz...

Okuyucu Yorumları