Google'dan 3 müthiş 1 Nisan şakası!

Google, bu 1 Nisan'ı da boş geçmedi; 1 değil tam 3 ilginç şakayla herkesi şaşırtmayı başardı!

Google'dan 3 müthiş şaka!

1 Nisan şakalarıyla kullanıcılarını eğlendirmeyi seven Google, 2013'e özel, özenle hazırladığı yepyeni şakalarını internete saldı.

Arama devi, resmi YouTube kanalına yüklediği bir videoda son 8 senede YouTube'a video yükleyen herkese teşekkür ederken, tüm video yükleyen kullanıcıların dahil olduğu bir yarışma düzenlediğini açıkladı. YouTube'daki videoların tamamını silerek hizmeti kapatacak olan Google, bunun şerefine YouTube'un birincisini seçecek.

Google, birinciyi seçerken 1.4 milyar kez görüntülenen videolarla (Gangnam Style) sadece 40 kez izlenen bir videonun aynı şansa sahip olacağını, birinciliği elde eden kullanıcının 500 dolar ve bir MP3 çalıcısı kazanacağını söylüyor. Sanırız Google, yarışmanın ikinci ve üçüncüsüne birer sakız armağan etmekten çekinmeyecektir.

Kazananın belirlenmesi için ise 2023'ü beklememiz gerekecek. YouTube, bu tarihte tekrar hizmet vermeye başlayacak ancak sadece kazanan videoyu göstermek için.

Google Burun resmi olarak tanıtıldı!

Google Burun resmi olarak tanıtıldı!

15 milyondan fazla kokuyu veritabanında depolayan yeni hizmet, Google'ın Apple'a vurduğu son darbelerden. Orijinal adı "Google Nose" olan Google Burun, Google tarafından "Duyularınıza hitap ediyoruz: Yeni koku duyum özelliğiyle yazmanın, konuşmanın ve dokunmanın ötesine geçin" sözcükleriyle tanımlanıyor.

Kokular arasında arama yapmanız elbette mümkün, ancak kötü bir kokuya rastlamaktan korkuyorsanız Güvenli Arama işlevinden faydalanabiliyorsunuz.

Google Burun'un ayrıldığı dallar arasında Sokak Kokusu ve Android Ortam Kokusu Algılama var. Sokak Kokusu, atmosferdeki milyonlarca kokuyu koklayarak kullanıcıların hizmetine sunarken Android Ortam Kokusu Algılama, Android ile koku toplamaya yarıyor.

"Mis gibi kokan bir Google Deneyimi" altında kokulu kitaplar, "Foodles", Google'ın yeni koku arabası, YouTube'un Burun destekli yeni videoları var. Kokulu reklamlar vermek isteyenler ise hiç vakit kaybetmeden AdScent'ten faydalanabiliyorlar.

Google Maps için hazine haritaları!

Google Maps için hazine haritaları!

Google'ın üçüncü 1 Nisan şakası ise Google Maps'e eklediği yeni "hazine" katmanından oluşuyor.

Yeni Maps katmanı sayesinde haritaları bir hazine haritası gibi görebiliyorsunuz. Haritada ünlü bina ve yerlerin çizimlerinin görünmesi, dikkat çeken detaylardan.

Resmi Google Maps blog'unda özellik oluşturulurken Street View takımının uzun süredir aranan bir hazinenin haritasını da bulduğunu söyleniyor. Ünlü korsan William "Captain" Kidd'e ait olduğu iddia edilen hazine, anlatılana göre nesiller önce dünyanın farklı bölgelerine gömülmüş.

Okuyucu Yorumları