Google'dan gelen e-postalara dikkat!

Google'dan gelmiş gibi görünen ve gerçeklerinden farksız olan bu e-postaya inanırsanız...

Google tuzağına dikkat!

Son günlerde Google Docs kullanıcıları çok garip bir e-posta almaya başladılar. Hacker'ların hazırladığı bu e-postalar, çok ikna edici şekilde, Google'dan gönderilmiş gibi görünüyor. Google e-postası ile gelen ve yine Google alan adına yönlendirilen bir e-posta, kullanıcıları çok gerçekçi bir login ekranına yönlendirerek, kullanıcı adını ve şifresini girmelerini istiyor.

Hacker'lar aslında Google Drive içine yükledikleri bir dosyayı çalıştırarak sanki Google'ın resmi uygulamasını çalıştırıyormuş gibi bir izlenim yaratarak kullanıcıların şüphe duymadan login olmasını sağlıyor. Login işleminden sonra da özel bir kod sayesinde kullanıcıları gerçekten Google Docs hesabına gönderip login yapıyor, Bu sayede kullanıcılar hiç şüphelenmeden işlemlerine devam ediyorlar ancak artık kullanıcı hesapları ve şifreleri hacker'ların eline geçmiş oluyor.

Siz siz olun, Google'dan gelen e-postaları açarken, güvenli olup olmadıklarına iki kere kafa yorun. Aksi halde, tüm bilgilerinizi kendi ellerinizle hacker'lara teslim etmeniz işten bile değil.

Okuyucu Yorumları