Google Daydream, tahminlerin daha yakınında olabilir...

Google'ın VR başlığı Daydream, tahmin ettiğimizden çok daha önce bizlerle olabilir!

Google Daydream, sürprize hazırlanıyor!

Google Daydream, tahminlerimizden daha erken karşımıza çıkabilir. Söylenenlere göre firma, yeni sanal gerçeklik platformunu birkaç hafta içerisinde yayımlamayı planlıyor. Her ne kadar Google henüz kendi başlığı ve kontrol kolu için yayım tarihini açıklamamış olsa da, Bloomberg'in söylediğine göre diğer geliştiriciler için standart olarak hazırladığı platform üzerinde bir süredir çalışılmaktaydı.

Güz yayımı için hazırlanan Google Daydream, aynı zamanda VR platformunun yeteneklerini sergilemek için bir de orijinal içerik gösterisi hazırlamakta. Bu orijinal içeriklerin içerisinde ise 360 derece YouTube videolarından, büyük oyun firmaları ve spor ligleri ile ortaklıklara kadar geniş bir yelpaze bulunmakta.

VR marketinin şu anda pek boş olduğunu söylemek mümkün değil. Oculus Rift ve HTC Vive gibi üst seviye oyun başlıklarından bunların akıllı telefonlar ile güçlendirilen Gear VR ve Google'ın Cardboard'u gibi pek çok cihaz şimdiden kendilerini göstermekte. Ancak Daydream, düşük gecikmeli, üst seviye sanal gerçekliği mobil cihazlarda sunarak önemli bir boşluğu doldurmayı planlıyor.

Daydream'in VR'ı "normalleştiren" cihaz olup olamayacağını ise zaman gösterecek. Ancak eğer söylentilere inanırsak, bu sorunun cevabını tatil döneminden önce öğreneceğiz gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları