Google, disklerinizi buluta kendi yükleyecek!

Terabaytlık diskinizi internete yükleyemiyorsanız, onu Google'a gönderin!

Google'dan "fiziksel" hizmet!

Google, fiziksel sürücüleri buluta yüklemeyi kolaylaştıracak yeni bir hizmet sunmaya başlıyor.

İlk olarak TechCrunch'ın ortaya çıkardığı yeni "Offline Media Import/Export" hizmeti, geliştiricilerin fiziksel medyaları Google'ın ortaklarına göndererek, istenen bulut sürücüsüne yüklenmesine olanak tanıyor. Kabul edilen fiziksel medyaların arasında sabit disk sürücüleri, teyp sürücüleri ve USB flaş bellekler var.

Hizmetin 2013'ten bu yana açık olan "önizleme" sürümü, sabit disklerin internete yüklenmek üzere posta yoluyla gönderilmesine olanak tanıyordu. Bu hizmetin Kuzey Amerika'daki teslimat işleri, Iron Mountain tarafından hallediliyordu.

Google'ın böyle bir hizmet vermesinin nedeni ise oldukça basit: Hız. Google, 1 terabaytlık veriyi standart bir DSL hattı üzerinden karşıya yüklemenin 100 gün sürdüğünü, çok hızlı bir bağlantınız bile olsa Google'ın bağlantısının daha hızlı olacağını söylüyor.

Hizmetin önizleme sürümü, veri miktarına bağlı olmaksızın her disk için 80 dolar olarak ücretlendirilmişti. Google ve Iron Mountain, hizmetin bu yeni halinin fiyatını ise henüz açıklamadı.

Bu tür bir hizmetin sadece Google tarafından sunulmadığını da söyleyelim. Amazon'un AWS Import/Export ve Microsoft'un Azure Import/Export hizmetleri de Google'ınkine oldukça benziyor. Hatta Microsoft, yakın gelecekte Avrupa'ya da hizmet vereceğini doğrulamıştı.

Okuyucu Yorumları