Google Fit resmi olarak yayında!

Google, Apple'ın HealthKit'ine rakip olacak yeni uygulamasını indirmeye sundu!

Beklenen uygulama hazır!

Google'ın Apple HealthKit'e rakip sağlık ve fitness uygulaması sonunda gerçeğe dönüştü. İlk defa Google IO 2014'te gösterilen Google Fit, Android, Android Wear gibi farklı cihazlar arasında hareketlerinizi takip ediyor.

Google Fit, Runtastic, Runkeeper, Withings, Strava ve Noom Coach gibi fitness ve sağlık uygulamalarının topladığı bilgileri bir araya getirebiliyor. Google Fit, şu an itibariyle Google Play'de Android 4.0 ve üzerini kullanan cihazlar için ücretsiz olarak indirmeye sunulmuş durumda.

Google Fit, telefonunuzun farklı sensörlerini kullanarak fiziksel aktivitenizi izliyor. Google'ın Android Ürün Yönetimi Direktörü Sabrina Ellis, Android blog'unda Fit'i "ne kadar aktif olduğunuzu ve fitness hedeflerinizi kontrol etmek için harika bir araç" sözcükleriyle tanımlıyor ve şöyle devam ediyor: "Android'li telefonunuzu yanınızda taşımanız yeterli - ister bisikletinizle dik yokuşlara tırmanın, ister sabah yürüyüşüne çıkın veya köpeğinizi gezdirin, tüm aktivitenizin sayıldığından emin olabilirsiniz."

Google Fit, Android'li cihazlara Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları