Google Glass'a bir yeni yasak daha!

Google'ın sihirli gözlüğü Glass'ın kullanımını yasaklayanlar arasına şimdi de ABD'li bu dev katıldı!

Google Glass'a yeni yasak!

Google Glass hızlı bir şekilde yayılıyor. Ancak giderek daha fazla mekan bu ürünün artılarını ve eksilerini tarttıktan sonra eksilerin daha ağır bastığına karar veriyor. Glass'ın artılarının yeterli olmadığına karar veren son mekanlardan biri ise Alamo Drafthouse sinema zinciri oldu. Adı sıklıkla teknoloji ile beraber anılan ABD'li ünlü sinema zinciri, şu anda 15 sinemaya sahip ve daha pek çok sineması yapım aşamasında. Zincirin tanındığı bir başka önemli konu ise, şimdiye kadar duyurulmuş en kapsamlı mesajlaşma yasağına sahip olması.

Firmanın CEO'su Tim League, artık Google Glass'ın sinemalarında kullanımına karşı olduklarını açıkladı. League, attığı tweet aracılığı ile Google Glass'ın resmi olarak Drafthouse salonlarında, ışıkların kısılması ile beraber, yasaklandığını belirtti.

League'in Deadline'a söylediğine göre, Google Glass'ın erken denemelerinden bazıları Austin'de yapılmış ve League, Glass'ı deneme şansına erişmiş. O sıralarda ürünün sinemalarda, özellikle korsan çekim konusunda, ne kadar tehlikeli olduğunu farkeden League, bir karar almadan önce ürünün sinemalarda gözükmesini beklemiş ve bu durumla ancak bu ay karşılaşmışlar.

Her ne kadar ürünün kısa pil ömrü film kopyalamak için zayıf da kalsa, Glass ve korsanlığın beraber anıldığı ilk durum aslında bu değil. Bu yılın başlarında Ohio'da yer alan bir sinemada, asıl gösterim esnasında Glass kullanmakta olan bir izleyici, apar topar sorguya çekilmişti.

League'in söylediğine göre buradaki en büyük problem, Glass'ın açık olup olmadığının anlaşılmaz olması. İleride bu teknolojinin değişebileceğinin farkında olduğunu söyleyen League, Glass ve benzeri ürünlerin bir gün normal gözlüklerin yerini alacak kadar yaygın olacağını düşündüğünü söyledi.

Okuyucu Yorumları