Google Glass'a büyük yasak!

Google Glass, ortaya çıktığı ilk günden bu yana gördüğü en sert ve geniş yasakla karşı karşıya!

Google Glass'a büyük yasak!

Her ne kadar bu durum kimseyi tam olarak şaşırtmayacak olsa da, Birleşik Krallık'taki sinema zincirleri, bir araya gelerek genel bir Google Glass yasağını uygulamaya karar verdiler. Bu kararın sebebi ise tabii ki korsan kayıt korkusu.

Google Glass kullanıcılarından, aygıtlarını sinemalara girerken veya Vue zincirinde olduğu gibi ışıklar kararmadan önce, çıkartmaları istenecek.

Birleşik Krallık'ta ulaşılabilir hale gelen Glass, fark edilmeden kayıt yapabilme yeteneğine sahip. Kayıt yaptığının tek göstergesi ise, çerçeve üzerinde bulunan küçük bir kırmızı ışık. Bu kural tam olarak yerini almadan önce de, çeşitli sinemalarda Glass kullanıcılarından ürünlerini çıkartmaları istenmeye zaten başlanmıştı.

Cinema Exhibitors' Association yöneticilerinden Phil Clapp, kullanıcıların, film oynuyor olsa da olmasa da Glass ürünlerini giymemeleri isteği ile karşılaşacaklarını söyledi. Bir Odeon sözcüsü de, firmanın "konuk ve çalışanların resim çekebilme ve video kaydı yapabilme yeteneğine sahip Google Glass'ları sinema salonlarında giymemelerini" istediğini belirtti.

Google ise, kullanıcıların ve sinemaların, artık cep telefonlarında norm haline gelmiş olan etiği kullanmaya devam etmelerini rica etti. Bir Google sözcüsü, Glass'ın kötü amaçlı kullanılabileceğinden endişelenen sinemaların, cep telefonlarında olduğu gibi kullanıcılardan ürünü film başlamadan önce kapatmalarını istemelerinin yeterli olacağını söyledi. Google sözcüsü aynı zamanda, Glass'in göz üstünde giyiliyor olmasının ve ürün çalışırken ışığı yanıyor olmasının, Glass'ı gizli çekim için oldukça "kötü" bir ürün yaptığını da belirtti...

Okuyucu Yorumları