Google Glass geri dönecek!

Google'ın rafa kaldırmış gibi göründüğü akıllı gözlüğü, geri dönmeye hazırlanıyor!

Google Glass ölmedi!

Google Glass'ın bir süre için geri plana düşmesi, ürünün rafa kaldırıldığı anlamına gelmiyor. Google yöneticisi Eric Schmidt'in Wall Street Journal'a söylediğine göre ürün, firma tarafından şimdilik geri plana bırakılmış durumda.

Schmidt'in söylediğine göre Glass projesi, firmanın yeni stratejisti Tony Fadell tarafından "kullanıcılara hazır olması için" yönetilmekte. Schmidt, Glass'ı Google'ın otonom arabalarına da benzeterek, bu ürünün "Google için büyük ve çok önemli bir platform" olduğunu söyleyerek, "bu tarz şeylerin zaman aldığını" belirtti.

Google'ın Glass Explorer programı, geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde kapatılmıştı ve bu durum da Glass'ın bir daha geri dönmeyeceği söylentilerini doğurmuştu. Bu ay ise Google X'in başındaki Astro Teller, Google Glass'ın çok erken zamanda çok fazla ilgi çektiğini kabul ederek bu söylentileri güçlendirmişti.

Ancak Glass projesinin sonlandırılmadığı ve kesinlikle geri dönüş yapacağı artık kesin olarak açıklanmış oluyor. Tabii ki Glass'ın ne zaman geri döneceği henüz belirlenmiş değil ve geri döndüğünde, alıştığımızdan çok farklı bir görüntüye sahip olabilir...

Okuyucu Yorumları