Google Glass neden yasaklanıyor?

Daha piyasaya bile çıkmadan bu kadar hızlı yasaklanan ikinci bir ürün daha görmediniz!

Piyasaya çıkmadan 2. yasak!

Google, herkesin merakla beklediği Google Glass isimli gözlüğü piyasaya çıkarmak için uğraşıyor. Fakat bir yandan da henüz ürün satışa çıkmamış olmasına rağmen, farklı mecralar kendisini çoktan yasaklamaya başladı bile.

Yasaklardan ilki, birkaç hafta önce Seattle'da bulunan The 5 Point Cafe tarafından, gözlüğün dükkan içerisinde kullanılmasının engelleneceğini açıklaması ile gündeme gelmişti. Şimdiyse durum sadece bir kafenin aldığı karardan çok daha büyük; zira Batı Virginya'lı kanun adamları, Google Glass piyasaya çıktığında, araba kullanırken yasaklanması gerektiğini öne süren bir yasa peşinde koşuyorlar. Arkasında durdukları temel kanun ise araba kullanırken mesaj yazmanın yasak olmasından ileri geliyor.

Peki, Google Glass sürüş tekniklerini daha iyi bir seviyeye getiremez mi? Biryandan araba kullanırken, bir yandan mesaj yazmanın esas sorunu, sürücünün mesaj yazmak için gözünü yoldan, telefon ekranına çevirmesidir ki saatte 80 kilometre ile giden birisinin sonunu hızlı bir şekilde getirebilir. Diğer taraftan Google Glass, tüm bu bilgileri direkt olarak gözün önüne getiren bir teknolojiye sahip. Bu da temelde gözümüzü hiçbir şekilde yoldan ayırmamıza gerek olmadığının en net göstergesi. Peki, bu teknoloji sürüş emniyetini çok daha iyi bir hale getirmiyor mu?

Pek tabii Goole Glass ile atılan mesajlarda da yola yüzde yüz oranında hakimiyet sağlamış olmuyoruz ama yine de hali hazırda bulunan mesaj tekniklerinden onlarca kat güvenli bir sistem. Bahsi geçen yasa ise Cumhuriyetçilerden Gary G. Howell tarafından Batı Virginia parlamentosuna sunuldu. Nitekim şimdilik yasanın geçip geçmeyeceği bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları