Google Hangouts, 2020'de Ölebilir

Google'ın uzun zamandır var olma savaşı veren önemli hizmeti kapanıyor; yerini daha yeni hizmetlere bırakmaya hazırlanııyor!

Google'dan kapatma kararı!

Google, emektar metin tabanlı ve videolu sohbet hizmeti Hangouts'u kapatmaya hazırlanıyor. Hangouts, 2020'de kapılarını kapatacak ve yerini daha yeni olan Allo ve Duo'ya bırakacak.

2016'da tanıtılan Allo ve Duo, metin tabanlı anında mesajlaşma ve videolu görüşme işlevlerini ayrı sunuyordu. Bu hizmetler tanıtıldığı sırada Hangouts'un iş dünyası için daha uygun olacağı söylenmiş, akabinde kurumsal odaklı Hangouts Chat ve Hangouts Meet ortaya çıkmıştı. Bu iki hizmet de anında mesajlaşma ve videolu görüşmeyi birbirinden ayırmıştı. Bu iki Hangouts hizmeti hayatını sürdürecek ve Hangouts markasını yaşatmaya devam edecek.

Hangouts kapatılacak ancak genel olarak Google'ın mesajlaşma hizmetlerinde işlerin yolunda olduğunu söylemek zor. Hangouts'un yerine geçmesi umulan Allo, yaklaşık bir yıldır güncellenmiyor. Google şu sıralar RCS hizmetine ve Android Messages uygulamasına odaklanmış durumda. Android Messages, geçtiğimiz aylarda bir web sürümü de sunmuştu.

Hangouts'un sonu yaklaşırken Google'ın Allo'ya bir yenilik yapıp yapmayacağı merak konusu. Geçen sene Allo'nun Gmail'deki Hangouts'un yerini alacağı dedikoduları yapılmıştı ancak uzun süredir bu konuda yeni bir söylenti yok.

Okuyucu Yorumları