Google, HTC ve fazlası, Apple'a karşı!

Samsung, Apple'la savaşında arkasına 4 dev şirketin desteğini aldı. İşte 4 dev...

Apple'a karşı hepsi!

Google, HTC, Red Hat ve Rackspace, ABD mahkemesinin Apple'ın Android'li cihazların satışının yasaklanması isteğine karşı bir karar verebilmesi için mahkemeye bilgi verdiler. 4 dev şirket, ifadelerinde Samsung'un arkasında durarak ona destek vermeyi seçtiler.

Apple ve Samsung'un patent ihlali tartışmaları bir süredir devam ediyor ve Apple, kazandığı davanın ardından bazı Samsung cihazlarının satışının yasaklanmasını istiyor. Apple'ın listesindeki cihazların bazıları artık satılmıyor veya ihlal ettiği özellikleri değiştirilmiş durumda. Ancak Samsung, satıcıların ve tüketicilerin endişeleri ve böyle bir kararın onları ürünlerinden uzaklaştırabileceği düşüncesi nedeniyle kalıcı bir yasaklama kararı verilmesini istemiyor.

Mahkeme fahri müşaviri şirketlerin ilettikleri belgelerde patenti ihlal eden önemsiz bir işlev yüzünden şirketlerin kısıtlanmaması gerektiği belirtiliyor. Mahkemeye Google, HTC, Red Hat ve Rackspace tarafından verilen belgeler, şirketlere dava içeresinde resmi bir rol kazandırmıyor ancak hâkim, belgelerde sağlanan bilgileri dikkate alabiliyor.

Okuyucu Yorumları