Google I/O 2015'te patlayan tüm bombalar!

Çevrimdışı YouTube, Google Play'de yenilikler, fazlası. Google'ın patlattığı yeni bombalar, içeride!

Android M yalnız gelmedi!

Android M tanıtıldı, işte getirdiği en önemli yenilikler!

Google I/O 2015'in en önemli duyurusu şüphesiz, Android M idi ancak yazılım devi, etkinlikte işletim sisteminin yeni sürümünü tanıtmakla yetinmedi. Google I/O 2015, aslında bir geliştirici etkinliği ancak konferansta biz kullanıcıları da ilgilendiren birçok tanıtım yapıldı. İşte bunlardan en önemlileri:

Yeni Photos uygulaması

Google+'ın fotoğraf işlevlerinin ayrı bir uygulama olarak sunulacağını biliyorduk. Konferansta bu gerçeğe dönüştü ve 16MP'e kadar tüm fotoğraflarınız için ücretsiz, sınırsız alan sunan Photos, Android, iOS ve masaüstü kullanıcılarına sunuldu.

Inbox uygulaması herkese açıldı

Yaklaşık sekiz ay önce davetiye yoluyla kullanıma açılan Inbox, artık tüm Gmail ve Google Apps hesabı sahiplerine açık. Hizmette bazı yenilikler de var. Örneğin gönderdiğiniz mesajları telefonda veya web'de geri almanız, artık mümkün. İsterseniz varsayılan süpürme hareketini silme olarak da ayarlayabilirsiniz.

Maps'e çevrimdışı desteği

Maps'e çevrimdışı desteği

Google Maps, Chrome ve YouTube, Android'li telefonunuzda artık internet yokken de çalışabilecek. Maps'te grafikleri, adresleri, telefon numaralarını, mekanların açılış ve kapanış saatlerini internet bağlantısı yokken görmek mümkün olacak. Bu işlevler ilerleyen aylarda kullanıma sunulacaklar.

Cardboard'a iOS desteği

Google'ın düşük maliyetli sanal gerçeklik çözümü Cardboard, artık Apple işletim sistemiyle de çalışabilecek. Bu senenin Cardboard'unda bazı tasarım geliştirmeleri de var. Örneğin yeni ürün, 6 inç'e kadar olan telefonları destekleyebiliyor. Kartonu gözlüğe dönüştürme adımlarının sayısı ise 12'den yalnızca 3'e düşürülmüş.

Cardboard for iOS'u iTunes'tan şu an indirmeniz mümkün.

Geliştiriciler, farklı fiyatları deneyebilecek

Android geliştiricilerinin Google Play'de farklı kitleler için farklı fiyatlar deneyebileceğine dair dedikodular, Google I/O'da gerçeğe dönüştü.

Google Play'e yeni işlev, Project Brillo

Google Play'e yeni işlev, Project Brillo

Google Play'e çocuk dostu keşif deneyimi

Google Play, ailelerin çocuklara yönelik uygulamaları, filmleri, şovları ve kitapları daha kolay bulmalarını sağlayan bir keşif aracı sunacak. Yeni işlev, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma açılacak.

Project Brillo ile eviniz kontrolünüzde olacak

Google, termostatları, ocakları, alarmları ve birçok ev eşyasını kontrol etmenizi sağlayacak Android tabanlı yeni işletim sistemi Project Brillo'yu duyurdu. Ses tanıma özelliklerine sahip Brillo, Google'a göre çok düşük sistem gereksinimlerine sahip olacak ve işletim sistemi, her şeyden önce güvenliğe önem verecek.

Brillo'yla birlikte gelen yeni iletişim API'sı Weave ise telefonlar, bulut ve akıllı eşyalar arasındaki iletişimi kolaylaştıracak.

Project Brillo'nun geliştirici önizleme sürümü, bu senenin üçüncü çeyreğinde gelecek. Weave API'sı ise dördüncü çeyrekte ortaya çıkacak.

Android Wear'a önemli güncelleme

Android Wear'ın I/O'da duyurulan yeni sürümü, kullanımı daha kolay hale getirirken uygulamaları siyah-beyaz düşük güç modunda açık bırakmanıza izin verecek. Yalnızca bilek hareketleriyle arayüz içerisinde dolaşmanız mümkün olacak. Yeni bir mod sayesinde emojileri çizerek, çiziminize karşılık gelen emojiyinin otomatik olarak metne eklenmesini sağlayabileceksiniz.

Project Tango tablet kitleri satışta

Bir bilim projesi olan Project Tango, telefon ve tabletlerin etrafın 3 boyutlu görünümünü kaydetmeye izin veriyor. Google, Nvidia Tegra K1 yongalı bir geliştirici tabletini geçen sene duyurmuştu, ancak bu tablet sadece davetiye yoluyla alınabiliyordu. Şimdi ise geliştirici tabletini Google Store'dan, davetiyesiz satın almak mümkün. Google'ın bu hamleyi stoklarını eritmek için mi, yoksa projeyi hızlandırmak için mi yaptığı ise merak konusu. Cevap, devam etmekte olan Google I/O'da ortaya çıkabilir.

Okuyucu Yorumları