Google, I/O 2016 ile evine dönüyor!

Google, I/O 2016 etkinliği ile birlikte evine dönüyor! İşte dev etkinlik hakkında ortaya çıkanlar...

Google evine dönüyor!

Google tarafından yazılım geliştiricilere yönelik olarak her yıl düzenlenen Google I/O'nun bu yıl nerede ve hangi günlerde gerçekleştirileceği belli oldu. Google CEO'su Sundar Pichai tarafından yapılan duyuruda Mountain View'de yer alacağı belirtilen etkinliğin 18 ve 20 Mayıs tarihleri arasında düzenleneceği açıklandı. Kaliforniya'nın Mountain View şehrindeki Shoreline Amfitiyatrosu'nda düzenlenecek olan etkinlik böylece bundan 10 yıl önce başladığı yere de dönmüş olacak.

Etkinlik süresince duyurusu yapılacak teknolojilere dair ortada henüz hiçbir detay bulunmuyor. Diğer yandan, Google'ın Android'in parçalı yapısıyla ilgili giderek artan sorunlara çeşitli çözümler sunacağı tahmin ediliyor. Android'in çeşitli sürümlerinin kullanıcılar arasındaki dağılımı hiçbir zaman Google'ın hedeflediği gibi olmasa da, Android 5.0'la bu durum dikkat çekici bir mesele haline gelmeye başladı. Zira söz konusu sürüm, kullanıma sunulmasından bir yıl sonra bile Android cihazlar arasında yalnızca yüzde 30'u biraz aşan bir oranda tercih ediliyordu. Bir sonraki sürüm Android 6.0 da ise durum daha da kötüleşti.

Google I/O, yazılım geliştiricilerine yönelik bir konferans olsa da etkinlik bazı yeni donanımların tanıtılmasına da sahne olmuyor değil. Dolayısıyla CES 2016'daki sanal ve artırılmış gerçeklik cihazlarının yaptığı gövde gösterisinin ardından, Google I/O 2016'da yeni nesil Google Glass'ın görücüye çıkartılması da aslında sürpriz olmaz.

Okuyucu Yorumları