Google I/O konferansından en önemli anlar!

I/O konferansının başlamasıyla beraber Google, yeni bombalarını bir bir patlattı!

Google'ın yeni bombaları!

Google I/O'nun kapılarını açmasıyla yazılım devinin yeni Android planları ve fazlası ortaya çıktı. Etkinlikte en çok dikkat çeken duyurulardan bir tanesi, Android'li etkin cihaz sayısının 2013'te 900 milyona ulaştığı oldu. Ancak Google'ın Android ikinci başkanı Sundar Pichai, bununla yetinmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, hedefleri için yapacakları daha çok şey olduğunu söylüyor.

İşte Google I/O'da üst düzey Google yetkililerinin duyurduğu Google yeniliklerinden en önemlileri:

TouchWiz'den yoksun, "Nexus'laşmış" bir Galaxy S4

Google'dan Hugo Barra tarafından tanıtılan özel Galaxy S4 sürümü, tamamen saf Android ile birlikte gelecek. Yani Google'ın kendi cebi Nexus 4'ü aldığınızda sizi ne karşılıyorsa, bu özel sürüm Galaxy S4'te de onları bulacaksınız. Kısacası piyasada artık bir de "TouchWiz'siz" Galaxy S4 bulmak mümkün olacak.

Google Play için oyun platformu

Android ürün yönetimi ikinci başkanı Hugo Barra, iOS ve Android'e özel Google Play Game Services'ı tanıttı. Google'ın oyun hizmetleri arasında cihazlar arasında çalışmaya izin veren oyun save'lerini buluta kaydetme, başarı listeleri ve liderlik listeleri var.

Yeni müzik hizmetleri ve çok daha fazlası

Yeni müzik hizmetleri ve çok daha fazlası

Yeni müzik hizmetleri

Android mühendislik direktörü Chris Yerga'nın tanıttığı yeni müzik üyeliği sistemi Google Play Music All Access, kullanıcıları akış müziği dünyasına sokuyor. Hizmet, algoritmalara dayalı müzik önerme gibi işlevler içeriyor.

Google+'a yeni bir dokunuş

Google I/O konferansında sosyal ağın haber kaynağının "sütun benzeri bir arayüz ile" yenileneceği açıklandı. Bunun dışında sosyal ağda yapılacak 41 yenilik daha bulunuyor.

Dersler için Google Play

Google Play for Education, öğrenciler ve öğretmenler için özelleştirilmiş, eğitim içerikli bir uygulama mağazası olacak. Öğretmenler, kolaylıkla tüm öğrencilerine aynı anda uygulama gönderebilecek veya okullarının parasıyla toplu lisans satın alabilecekler. Google Play for Education, sonbaharda hizmete açılacak.

Google+ için yeni bir Hangouts mesajlaşma işlevi

Google+'a eklenen yeni mesajlaşma sistemi Hangouts, bir süredir "Babel" adıyla ortada dolaşan işlevin ta kendisi. Hangouts sayesinde cihazlar arasında metin mesajları gönderebiliyorsunuz. Bu mesajlar, liste biçiminde görüntüleniyor. 10 kişiye kadar videolu görüşmeler başlatmanız da mümkün.

Hangouts'un Google Talk, Google+ Messenger ve Google+ Hangout video chat'in yerini alması bekleniyor.

Yeni Google Maps ve fazlası

Yeni Google Maps ve fazlası

Yeni Google Maps

Google Maps direktörü Daniel Graf'ın tanıttığı Maps yenilikleri arasında yenilenen kullanıcı arayüzü işlevleri, tablete özel yeni bir deneyim, Zagat listeleri entegrasyonu ve çok daha fazlası var.

Masaüstü Maps için tanıtılan yenilikler arasında her kullanıcıya özel bir harita gösterilmesi, konumlar hakkında bilgiler içeren "kartlar", harita üzerinde bir konuma tıklayarak yol tarifi alabilmek, toplu taşıma ve sürüş rotalarını harita üzerinde karşılaştırabilme ve fazlası var. Masaüstü Google Maps'teki yenilikler, bugünden itibaren kullanılabilir olacak.

"Bildiğimiz aramanın sonu"

Tüm cihazlardaki Google Now üzerinden erişilebilen yeni ve geliştirilmiş arama işlevleri, cihazınıza daha detaylı sorular sorabilmenize izin verecek. Google Now'a spesifik yerler ve nesneler hakkında sorular sorup cevap alabileceksiniz. Etkinlikte Google ve Chrome OS için sesli arama işlevleri de tanıtıldı. Bu işlevi kullanmak için bir düğmeye basmanız gerekmiyor, "OK Google" demeniz yeterli oluyor.

Okuyucu Yorumları