Google'ı kızdıracak Sony sızıntıları!

Hacker'ların Sony'den sızdırdığı bu bilgiler, eminiz Google'ın pek hoşuna gitmeyecek!

Google'a savaş açacaklarmış!

Sony'nin hacklenmesi ile beraber ortaya çıkan e-postalardan anlaşıldığı kadarıyla, film endüstrisinde Google'ın sevildiğini söylemek pek mümkün değil. Sızan yazışmalara göre Japon teknoloji devi, MPAA (Motion Picture Association of America) ve diğer film stüdyoları ile beraber Project Goliath olarak bilinen bir proje altında Google'a saldırmayı planlamış...

Project Goliath, Sony ve Universal dahil olmak üzere, pek çok büyük film stüdyosunun, bir kaynağa para aktarmaları ile başlamış. Oluşturulan bu kaynağın amacı ise, arama devi Google'a, korsanlara yardımcı olduğu iddiası ile hukuksal bir savaş başlatmakmış. Tabii ki Google'a karşı verilecek savaş büyük miktarlarda para gerektiriyor ve bu yüzden kaynak, 500.000 dolar olarak belirlenmiş.

Projenin bu kadar basit olduğunu söylemek de doğru olmaz. Ancak en temel hatlarıyla projenin bu şekilde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Projenin sonunda ise, Google'ın korsan medya kullanımına yönelik politikalarını değiştirmesi beklenmekteydi.

Söylenenlere göre, grubun üyeleri arasındaki e-posta trafiğinin yavaşlaması ile beraber, Mayıs 2014 tarihinde Project Goliath bir duraksama yaşamış. Bunun da, projenin başarılı olma ihtimalinin az olduğunun fark edilmesi sonucu yaşandığı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları