Google'dan USB ile oturum açma yöntemi!

Google, hesabının güvenliğini korumak isteyenler için şimdi de bir USB çubuk geliştirdi!

İşte "Güvenlik Anahtarı"!

Google'ın iki adımlı doğrulama yöntemi, artık eskisi kadar aşılmaz bir güvenlik sunmuyor. SMS veya e-posta yoluyla doğrulama kodu alma, artık tam garantili bir güvenlik önemli değil. Karmaşık saldırıları engellemek isteyen Google ise iki adımlı doğrulama yöntemini geliştirmek üzere yeni bir USB ürünü ortaya çıkardı.

Güvenlik Anahtarı ("Security Key") adındaki yeni ürün, bilgisayarınıza USB portundan bağlanıyor ve güvenle oturum açmanızı sağlıyor. Küçük bir USB çubuğu şeklindeki ürünü anahtarlığınızda taşıyabiliyor, hesabınıza güvenli giriş yapmak istediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz.

Google, aracın çift adımlı doğrulama sistemlerini sahte sitelerle aşmaya çalışan saldırılara karşı önlem olarak geliştirildiğini söylüyor. Doğrulama kodu yerine şifrelemeden faydalanan Güvenlik Anahtarı, sadece önceden programlandığı web siteleriyle çalışabiliyor. Araç USB portuna ihtiyaç duyduğu için mobil cihazlarda çalışmıyor. Bunun yanında çubuk, şu an sadece Chrome 38 ve üzeri web tarayıcısıyla çalışmakta.

Google'dan USB ile oturum açma yöntemi!

Güvenlik Anahtarı ve Chrome, FIDO Alliance'ın açık kaynak kodlu Universal 2nd Factor (U2F) protokolünü kullanıyor.

Şu an Amazon'da bulunabilen (Google, sizi Amazon'a yönlendiriyor) Güvenlik Anahtarı'nın fiyatları 5.99 dolar ile 50 dolar arasında değişiyor.

Okuyucu Yorumları