Google Play'de sahte antivirüs alarmı

2 hafta Google Play'de kalıp 1 numaraya kadar yükselen bu uygulamanın altından bakın ne çıktı...

Sahte uygulamanın zaferi!

Google Play'de yeni uygulamalar arasında bir numaraya kadar yükselen bir "güvenlik uygulaması", ortalığı karıştırdıktan sonra Google tarafından mağazadan kaldırıldı.

Kendisini bir antivirüs gibi tanıtan Virus Shield, "kişisel bilgilerinizi zararlı virüslerden, zararlılardan ve casus yazılımlardan koruduğunu" iddia ediyor, bununla da kalmıyor, "telefonunuzu hızlandırdığını" ileri sürüyordu. Play Store'da yaklaşık 2 hafta boyunca 3.99 dolara satılan uygulama, kaldırılmadan önce 10.000 indirmeye ulaşmıştı. İşin ilginç yanı, 1.700 kişi tarafından değerlendirilen uygulamanın 4.5 yıldızı vardı. 2.607 kişi ise Google'ın +1 düğmesine basarak uygulamayı önermişti.

Tüm bu işaretlere bakarak uygulamanın faydalı olduğunu düşünmüş olabilirsiniz. Ancak uygulamayı 3.99 dolar ödeyerek satın aldığınızda tek değişen, simgesindeki X işaretinin bir onay işaretine dönüşmesi. 859 KB'lık uygulama, ne telefonunuzu koruyor, ne de onu virüslere karşı tarıyor.

Google Play'de sahte antivirüs alarmı

Uygulamayı geliştiren kişinin sahtekarlıkları nedeniyle forumlardan uzaklaştırıldığı biliniyor. Google Play'den henüz kaldırılan uygulama, Google Play'in güvenilirliği konusunda yeni tartışmalar başlatacak gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları