Google Play Edition ceplerin sonu mu geliyor?

Google'ın bu popüler cepleri satmaktan vazgeçmesi, bir devrin sonu anlamına geliyor olabilir!

Google Play'den yok oldular!

Google Play'in telefon gibi fiziksel ürünler satan mağazasından biz Türkiye'de pek haberdar olmasak da, mağazadaki Google Play Edition telefonlarının sayısı dün itibariyle ikiye düştü. Google'ın Xperia Z Ultra, LG G Pad 8.3 ve ilk HTC One'ın stok Android'li modelleri, artık Google Play'de satılmıyor.

Android Police'e göre sözkonusu cihazların stokları, mağazadan tamamen kaldırılmadan önce tükenmiş durumdaydı. Bilinmeyen ise cihazların kaldırılmış olmasının, Google Play Edition cihazlarının sonunun habercisi olup olmadığı.

HTC One M8'in Google Play Edition sürümünün bir süredir piyasada olması nedeniyle ilk HTC One'ın kaldırılmış olması anlaşılabilir. 2013 sonunda çıkan G Pad 8.3 veXperia Z Ultra da muhtemelen satış rekorları kırmadığı için kaldırılmış olabilir. Kaldırılan ceplere rağmen Samsung Galaxy S4'ün Google Play sürümü, satılmaya devam ediyor ancak stokları birkaç haftadır tükenmiş durumda.

Haberi yayına hazırladığımız an itibariyle Moto G ve HTC One M8'in Google Play sürümleri, satışa sunulmaya devam etmekteydi. Dedikodular, Samsung Galaxy S5'in de bir Google Play sürümünün çıkacağını fısıldıyorlar. Hatta LG G3'ün de Google modeliyle karşılaşmamız olası. Ancak Google, örneğin Android Silver için Google Play sürümlerinden vazgeçmeyi düşünüyor olabilir. Firmanın Nexus telefonları bırakmayacağını yetkili ağızdan duymuştuk, ancak bu, diğer üreticilerin Google Play Edition cepler üretmeye devam edeceği anlamına gelmiyor.

Henüz duyurulmayan Silver ile Play Edition programı arasındaki en önemli fark, Silver cihazlarının standart olmayan bazı uygulamaları ön yüklü olarak sunmaya (ancak bunların kullanıcı tarafından kaldırılabilmesine) izin vermesi. Dolayısıyla Google, iki benzer programı bir arada yaşatmayı düşünmüyor olabilir.

Android L'yle tanıştık; bu Silver'la tanışma vaktinin de yaklaştığı anlamına gelebilir.

Okuyucu Yorumları