Google Play Services 7.0 ne getiriyor?

Google Play Services 7.0 ile gelen yenilikler, yakında Android kullanıcılarını sevindirecek!

Google'dan yeni güncelleme!

Google Play Services güncellemeleri, sizi Android'in yeni sürümleri kadar heyecanlandırmayabilir. Ancak bu hizmete gelen güncellemeler de, Android'e önemli yenilikler getirebiliyorlar; bu yeniliklere ulaşmak için aylarca beklemenize de gerek olmuyor.

Google Play Services 7.0, geliştiricilere oyunlar ve konum bilgileriyle ilgili birçok yenilik sunuyor. Google'ın paylaştığı bir videoda bu yenilikler sayesinde bir grup arkadaşın, ellerindeki Android cihazları TV'deki oyunu kontrol etmek üzere oyun kolu olarak kullanabildiği, oyun türüne göre araç ve diğer öğeleri paylaşabildiği gösteriliyor. Yeni Player Analytics arayüzü ise geliştiricilere oyunlarını oynayan kullanıcılar hakkında daha fazla veri elde etme şansı tanıyor. Google'ın AdMob hizmetini kullanan oyunlar, altta ve üstte çıkan can sıkıcı reklam çubukları yerine, arayüz içerisinde görünen doğal (native) reklamları kullanabiliyorlar.

Konum konusundaki yenilik ise geliştiricilerin Google Maps verileri sayesinde daha spesifik konumlara başvurabilmelerine olanak tanıyor. Uygulamasına bir Google haritası gömmek isteyen geliştiricilere yönelik yeni bir arayüz de var. API, yeni konumlar için kullanıcıların paylaşımlarını kabul ettiği için geliştiriciler, konum bilgilerini güncel tutabiliyorlar.

Play Services'taki yeniliklerin ayrıntılarına Google'ın bu blog gönderisinden ulaşılabiliyor. Yeniliklerin, kısa zaman içerisinde son kullanıcıya ulaşan Android sürümlerinde kendini göstermesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları