Google, Project Fi'yi resmi olarak duyurdu!

Google'ın uzun süredir konuşulan yeni servisi, nihayet resmi olarak duyuruldu!

Project Fi duyuruldu!

Google, bir süredir konuşulan ABD'ye özel Project Fi kablosuz ağ hizmetini resmi olarak duyurdu. ABD'li servis sağlayıcılar Sprint ve T-Mobile'ın ağları üzerine kurulan hizmet, "nerede olursanız olun, ağlar arasında sorunsuz geçişe" izin veriyor.

Başlangıçta sadece davetiye yoluyla sunulacak olan hizmet, şimdilik sadece Nexus 6'da desteklenecek. Sınırsız konuşma ve mesajlaşmayı içeren aylık tarifenin fiyatı, 20 dolar olacak. Harcanan her 1 GB'lık veri için bu ücrete 10 dolar eklenecek.

Google'ın paylaştığı haritaya bakarsak hizmetin kapsadığı alan içerisinde ABD'nin doğusunun büyük bir bölümü var. Ülkenin geriye kalan bölümünde ise desteğin seyrekleştiği, Alaska'da hizmetin hiç verilmediği görülüyor. Hizmetin uygun fiyatlı yurtdışı aramalarıyla diğerleriyle sıkı bir rekabete gireceği görülüyor. Dahası Google, kullanılmayan veri kotasını geri iade edeceğini söylüyor.

Hizmetin Google Hangouts ile olan bağı nedeniyle, telefonda sunulan hizmeti Hangouts yüklü PC'lere de getireceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları