Google, "reklamsız interneti" başlatıyor!

İnternet devi Google, yeni hizmetiyle internetteki "bazı reklamları" siliyor!

Google'dan reklamsız internet

"Günümüzde internet çoğunlukla reklamlar tarafından finanse edilmektedir." Bu sözler Google'ın Contributor sayfasına ait. Google, internet alışkanlıklarını değiştirmek üzere yeni bir adım atıyor, internet reklamcılığında yeni bir akımı başlatmaya hazırlanıyor.

Google, "Contributor by Google" oluşumuyla insanların ziyaret ettikleri siteleri direkt olarak desteklediklerinde internette nelerin değişebileceğini gözlemlemek üzere yeni bir projeye. İnternet reklamcılığını farklı bir boyuta taşımayı ve böylece hem ziyaretçilerin reklamsız, hem web site sahiplerinin kaygısız bir internet deneyimi elde edebilmelerini sağlamayı hedeflediği bu proje, aylık bağış sistemini gözetiyor. Buna göre dileyen kullanıcılar, ziyaretçisi olduğu internet sitelerindeki reklamları kaldırmak üzere aylık 1 dolar ila 3 dolar arası bağışlarda bulunabiliyor. Böylece bağışta bulunan kişi internet sitesini ziyaret ettiğinde Google reklamlarını görmek yerine, "Teşekkürler" mesajıyla karşılanıyor.

Şu an test sürecinde olan proje, davetiye sistemi ile bu hizmetten ilk yararlanmak isteyenleri bu adreste bekliyor. Test sürecinde ilk etapta Urban Dictionary, The Onion, Science Daily, wikiHow, Mashable, ve imgur gibi web siteleriyle çalışacak olan Google'ın, test süreci istediği gibi giderse projeyi genişletmesi bekleniyor.

Bu arada yanlış anlamaları engellemek için ekleyelim: Sistem sadece Google reklamlarını kapsıyor...

Okuyucu Yorumları