Google, silinmek isteyeni silmek zorunda!

Çok kısa bir süre sonra, internet devi Google'dan, bireysel olarak bunu istemeniz mümkün olacak!

Siz isteyin, Google yapsın!

Avrupa Adalet Divanı, verdiği kararda kullanıcıların "unutulma hakkının" olduğunu söyledi. Bunun sonucu olarak Google'ın bizlere arama sonuçlarından çıkma olanağı tanıması gerekecek.

Google'ın bir web formu yoluyla sunduğu işlev sayesinde arama motorundan bağlantıları silme talebinde bulunabiliyorsunuz. Bunun ardından Google, her istek için kullanıcılara tek tek ulaşıyor ve "bireyin gizlilik haklarını dengeliyor." Talebinizde Google'ı sözkonusu arama sonucunun "yetersiz, ilgisiz veya artık geçerli olmadığı" konusunda ikna etmeniz ve fotoğraflı kimliğinizin bir görüntüsünü göndermeniz gerekiyor.

Talebiniz kabul edildiğinde Google, sözkonusu bağlantıyı aramalardan kaldırıyor. Bu işlemin ne kadar sürede tamamlandığı ise henüz belli değil.

Google'dan konu ile ilgili gelen açıklama şu şekilde: "Avrupa Adalet Divanı'nın yakın zaman önce aldığı karar çerçevesinde Avrupalı kullanıcıların arama motorumuzda yer alan sonuçların kaldırılmasını talep edebilmelerine yönelik bir web formu hazırladık. Mahkemenin söz konusu kararı, Google'ı bir bireyin unutulma hakkı ile kamuoyunun öğrenme hakkı konusunda verilmesi zor kararlarla karşı karşıya bırakmaktadır. Mevcut süreçte, bu konuların ayrıntılı şekilde ele alınması için uzmanlardan oluşan bir danışma kurulu oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra, söz konusu kararın doğru şekilde değerlendirilip hayata geçirilmesi için, veri koruması konusunda faaliyet gösteren yetkililerle de birlikte çalışacağız."

Okuyucu Yorumları