Google, sonunda Picasa'ya veda ediyor

Ünlü fotoğraf depolama ve paylaşma uygulamasının kapanacağı tarih, belli oldu!

Google'da fiş çekme zamanı!

Fotoğraf arama, düzenleme ve üzerinde değişiklik yapma olanağı sunan Google hizmetlerinden Picasa artık yolun sonuna geliyor. Teknoloji devi geçtiğimiz gün yaptığı resmi bir açıklamayla 16 Mart 2016'dan itibaren söz konusu programın masaüstü uygulamasını desteklemeyi bırakacağını duyurdu. Google Picasa kullanıcılarını bu süreçte Google Photos'a geçiş yapmaları için teşvik edeceğini ve Picasa Web Albums verilerinin de daha sonraki bir tarihte ayrıca arşivleneceğini de belirtti.

Google'ın bu hamlesinin aslında oldukça mantıklı olduğunu söyleyebiliriz. Zira firma bir süredir Google Photos ve Picasa olmak üzere; fotoğraf depolama ve paylaşma işlevi gören iki ayrı uygulamaya yatırım yapmaya devam ediyor. Daha yeni ve geliştirilmiş özelliklerle gelen Google Photos zamanla Picasa'yı devre dışı bırakması kaçınılmaz bir sonuçtu.

Diğer yandan, Picasa'nın halen çok sayıda sadık kullanıcısı olduğu da bir gerçek. Firma söz konusu duyurusunda bu kullanıcılar için Picasa'dan Google Photos'a geçiş sürecinin olabildiğince sancısız olması adına ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını da söyledi. Picasa'nın masaüstü uygulamasını halen kullanmaya devam edenler için de eklemekte yarar var: Uygulama aynı şekilde çalışmayı sürdürecek, 16 Mart'a kadar da uygulamayı indirmek mümkün olacak; fakat bu tarihten sonra Google uygulama için artık güncelleme yapmayacak.

Okuyucu Yorumları